Jerusalem vil denne måneden være vert for 21 kunstnere fra 17 land som en del av et nytt prosjekt kalt ArtBnB, skriver Israel Hayom. Prosjektet vil løpe fra i morgen og frem til 20.desember, og deltakende kunstnerne kommer fra felt som kino, teater og fotografering. "Prosjektet gir en mulighet til å leve og jobbe på samme sted, for å bli kjent med de ledende kreftene i Jerusalems kunstsamfunn, til å samarbeide med lokale kunstnere og til å sette et merke i de kulturelle sentra selv, eller i det offentlige rom rundt dem», skriver arrangørene i en pressemelding. Kunstnerne vil "leve og skape i en av tre kulturelle sentre i hjertet av Jerusalem," sier arrangørene til Israel Hayom. Tjueen lokale kunstnere vil også delta i prosjektet og samarbeide med gjestene. Etter at samarbeidet avsluttes, vil en utstilling presentere kunstverk som er laget. De tre kulturelle arenaer der prosjektet vil bli gjennomført er Hamiffal, et 140 år gammelt herskapshus renovert av lokale kunstnere og omgjort til et kulturelt sentrum; Alliance House, en bygning fra det 19. århundre som nå fungerer som et senter for tverrfaglig kunst for lokale entreprenører; og terrassen på taket av ClaI kontorbygg.. "Prosjektet kobler Jerusalem til den globale kunstscenen og gir skaperne fra utlandet en mulighet til å leve og skape i det komplekse miljøet i Jerusalem," sier Shlomo Levi som leder Young People's Authority i Jerusalem kommune.

Jerusalem vil denne måneden være vert for 21 kunstnere fra 17 land som en del av et nytt prosjekt kalt ArtBnB, skriver Israel Hayom. Prosjektet vil løpe fra i morgen og frem til 20.desember, og deltakende kunstnerne kommer fra felt som kino, teater og fotografering.

“Prosjektet gir en mulighet til å leve og jobbe på samme sted, for å bli kjent med de ledende kreftene i Jerusalems kunstsamfunn, til å samarbeide med lokale kunstnere og til å sette et merke i de kulturelle sentra selv, eller i det offentlige rom rundt dem», skriver arrangørene i en pressemelding.

Kunstnerne vil “leve og skape i en av tre kulturelle sentre i hjertet av Jerusalem,” sier arrangørene til Israel Hayom.

Tjueen lokale kunstnere vil også delta i prosjektet og samarbeide med gjestene. Etter at samarbeidet avsluttes, vil en utstilling presentere kunstverk som er laget.

De tre kulturelle arenaer der prosjektet vil bli gjennomført er Hamiffal, et 140 år gammelt herskapshus renovert av lokale kunstnere og omgjort til et kulturelt sentrum; Alliance House, en bygning fra det 19. århundre som nå fungerer som et senter for tverrfaglig kunst for lokale entreprenører; og terrassen på taket av ClaI kontorbygg..

“Prosjektet kobler Jerusalem til den globale kunstscenen og gir skaperne fra utlandet en mulighet til å leve og skape i det komplekse miljøet i Jerusalem,” sier Shlomo Levi som leder Young People’s Authority i Jerusalem kommune.