Hadassah Medical Center i Jerusalem og IBM Israel har annonsert etableringen av en spesiell akselerator der startups kan utvikle avanserte teknologiske løsninger og tjenester innen digital medisin, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Akseleratoren ble annonsert ved et arrangement som startet den åttende klassen av IBM Alpha Zone-akseleratoren, som opererer i alle IBMs virksomhetsområder i Israel. Alpha Zone omhandler også digital medisin; De 45 Alpha Zone-kandidatene inkluderer Nutrino, kjøpt denne uken av det globale selskapet Medtronic, skriver Globes. Den nye akseleratoren, som skal bygges av LR-gruppen på stedet av Biohouse-teknologi-inkubatoren i Hadassah Ein Kerem Medical Center, vil også bli støttet av Jerusalem Development Authority. Akseleratorprogrammet, som skal begynne i første kvartal 2019, varer seks måneder. Det vil gi bedrifter lett tilgang til sykehusressurser og medisinsk og profesjonelt fagpersonell. IBM vil gi teknologisk råd fra sine eksperter og fri tilgang til sine avanserte teknologiske verktøy. IBM har ledende løsninger for kunstig intelligens (AI) som allerede er utviklet spesielt for medisin (inkludert Watson og Watson Health Solutions), skriver Globes. Hadassah sier at sykehuset valgte IBM til å lede programmet fordi IBM Alpha var en global leder med erfaring innen digital medisin. For det medisinske senteret vil nærmere forbindelser med entreprenører for å fremme morgendagens medisinske innovasjon og utvikling fremme behandlingen av pasienter i fremtiden på Hadassah og andre sykehus rundt om i verden, sier Hadassah. "Arbeide med IBM vil drive utviklingen til forkant av avansert medisin internasjonalt, og utgjør et ekstra element for å realisere Hadassahs visjon om å lede fremtidens medisin," sier Hadassahs medisinske organisasjonsdirektør, prof. Zeev Rotstein til Globes. "Vi er glade for å samarbeide med Hadassah Medical Center på et banebrytende prosjekt. Synergien mellom Hadassah Medical Centers medisinske kunnskaper og informasjon og IBMs teknologiske eksperter vil skape medisin for fremtiden," sier IBM Israels administrerende direktør Uri Hayik.        

Hadassah Medical Center i Jerusalem og IBM Israel har annonsert etableringen av en spesiell akselerator der startups kan utvikle avanserte teknologiske løsninger og tjenester innen digital medisin, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Akseleratoren ble annonsert ved et arrangement som startet den åttende klassen av IBM Alpha Zone-akseleratoren, som opererer i alle IBMs virksomhetsområder i Israel.

Alpha Zone omhandler også digital medisin; De 45 Alpha Zone-kandidatene inkluderer Nutrino, kjøpt denne uken av det globale selskapet Medtronic, skriver Globes.

Den nye akseleratoren, som skal bygges av LR-gruppen på stedet av Biohouse-teknologi-inkubatoren i Hadassah Ein Kerem Medical Center, vil også bli støttet av Jerusalem Development Authority.

Akseleratorprogrammet, som skal begynne i første kvartal 2019, varer seks måneder. Det vil gi bedrifter lett tilgang til sykehusressurser og medisinsk og profesjonelt fagpersonell. IBM vil gi teknologisk råd fra sine eksperter og fri tilgang til sine avanserte teknologiske verktøy.

IBM har ledende løsninger for kunstig intelligens (AI) som allerede er utviklet spesielt for medisin (inkludert Watson og Watson Health Solutions), skriver Globes.

Hadassah sier at sykehuset valgte IBM til å lede programmet fordi IBM Alpha var en global leder med erfaring innen digital medisin. For det medisinske senteret vil nærmere forbindelser med entreprenører for å fremme morgendagens medisinske innovasjon og utvikling fremme behandlingen av pasienter i fremtiden på Hadassah og andre sykehus rundt om i verden, sier Hadassah.

“Arbeide med IBM vil drive utviklingen til forkant av avansert medisin internasjonalt, og utgjør et ekstra element for å realisere Hadassahs visjon om å lede fremtidens medisin,” sier Hadassahs medisinske organisasjonsdirektør, prof. Zeev Rotstein til Globes.

“Vi er glade for å samarbeide med Hadassah Medical Center på et banebrytende prosjekt. Synergien mellom Hadassah Medical Centers medisinske kunnskaper og informasjon og IBMs teknologiske eksperter vil skape medisin for fremtiden,” sier IBM Israels administrerende direktør Uri Hayik.