Det israelske turistdepartementet forventer at minst 4 millioner turister vil ha besøkt Israel ved utgangen av 2018. Det høyeste antallet på et år noen gang. 2017-rekorden ble brutt tidligere denne måneden da turisttallet oversteg 3,6 millioner, skriv Israel21c. Oktober var en spesielt god turistmåned med nesten en halv millioner turister bare denne ene måneden. Turistminister Yariv Levin sa en økning på ti prosentpoeng i innkommende turisme de siste to årene har plassert Israel blant verdens raskest voksende land i turisme. De to toppmånedene i 2018 så langt var april (408.449) og oktober (485.500). Tar man med krusskip som dokket i Haifa kom oktobertallene opp i 516 500. Europeere sto for de fleste turister til Israel i år, med de største tallene fra Russland, Frankrike, Tyskland og Storbritannia, ifølge Central Bureau of Statistics. Blant de asiatiske landene kom det høyeste antall turister til Israel i 2018 fra Kina, med India på andreplass. Reiselivsbransjen antas åha bidratt med en mer enn 4,8 milliarder dollar til den israelske økonomien dette året.

Det israelske turistdepartementet forventer at minst 4 millioner turister vil ha besøkt Israel ved utgangen av 2018. Det høyeste antallet på et år noen gang. 2017-rekorden ble brutt tidligere denne måneden da turisttallet oversteg 3,6 millioner, skriv Israel21c. Oktober var en spesielt god turistmåned med nesten en halv millioner turister bare denne ene måneden.

Turistminister Yariv Levin sa en økning på ti prosentpoeng i innkommende turisme de siste to årene har plassert Israel blant verdens raskest voksende land i turisme.

De to toppmånedene i 2018 så langt var april (408.449) og oktober (485.500). Tar man med krusskip som dokket i Haifa kom oktobertallene opp i 516 500.

Europeere sto for de fleste turister til Israel i år, med de største tallene fra Russland, Frankrike, Tyskland og Storbritannia, ifølge Central Bureau of Statistics. Blant de asiatiske landene kom det høyeste antall turister til Israel i 2018 fra Kina, med India på andreplass.

Reiselivsbransjen antas åha bidratt med en mer enn 4,8 milliarder dollar til den israelske økonomien dette året.