En lov som vil forby kommersiell transport av husdyr for slakting til Israel ble onsdag godkjent av Knesset ved første gangs behandling uten innvendinger, skriver Israel Hayom.  "Denne loven søker å avslutte den meningsløse og overdrevne lidelsen til hundre tusenvis av dyr som er brakt til Israel under horrible og umenneskelige forhold, bare for å bli slaktet", heter det i begrunnelsen for lovteksten. Støttespillere for loven inkluderer medlemmer av Likud, Meretz og den sionistiske union. De bemerker at i henhold til eksperter over hele verden, bør transportene av levende dyr reduseres til det minste minimum på grunn av smerten påført dyrene. Etter at loven er vedtatt vil en overgangsperiode på tre år begynne, der regjeringen vil sette en årlig kvote for import av husdyr. Etter overgangsperioden vil det bli fult forbud. Importen av kjøttprodukter vil ikke bli påvirket av loven, siden den spesifikt retter seg mot sendinger av husdyr. Loven må gå gjennom tre runder i Knesset. Knesset-medlem Miki Zohar (Likud), en av forslagsstillerne, kaller avstemningen et "historisk øyeblikk for Israel." Han sier at dette betyr at "Israel bestemte seg for å ta denne saken seriøst." Han legger til: «Jeg er ikke veganer eller vegetarianer, men dyrevelferd er en viktig sak. Jeg var forferdet da jeg så bildene av så mange dyr som lider i en slik grad på deres vei hit."

En lov som vil forby kommersiell transport av husdyr for slakting til Israel ble onsdag godkjent av Knesset ved første gangs behandling uten innvendinger, skriver Israel Hayom.  “Denne loven søker å avslutte den meningsløse og overdrevne lidelsen til hundre tusenvis av dyr som er brakt til Israel under horrible og umenneskelige forhold, bare for å bli slaktet”, heter det i begrunnelsen for lovteksten.

Støttespillere for loven inkluderer medlemmer av Likud, Meretz og den sionistiske union. De bemerker at i henhold til eksperter over hele verden, bør transportene av levende dyr reduseres til det minste minimum på grunn av smerten påført dyrene.

Etter at loven er vedtatt vil en overgangsperiode på tre år begynne, der regjeringen vil sette en årlig kvote for import av husdyr. Etter overgangsperioden vil det bli fult forbud.

Importen av kjøttprodukter vil ikke bli påvirket av loven, siden den spesifikt retter seg mot sendinger av husdyr. Loven må gå gjennom tre runder i Knesset.

Knesset-medlem Miki Zohar (Likud), en av forslagsstillerne, kaller avstemningen et “historisk øyeblikk for Israel.” Han sier at dette betyr at “Israel bestemte seg for å ta denne saken seriøst.”

Han legger til: «Jeg er ikke veganer eller vegetarianer, men dyrevelferd er en viktig sak. Jeg var forferdet da jeg så bildene av så mange dyr som lider i en slik grad på deres vei hit.”