For fem år siden gikk Tali Ben-Aroya inn i et rom på en teknologibedrift i USA, og oppdaget at blant de 30 entreprenørene var hun den eneste kvinnen. Det fikk henne til å grunnlegge Ben-Aroya CyberGirlz, et prestisjefylt initiativ som oppmuntrer og forbereder israelske jenter i videregående alder til å utdanne seg innen datasikkerhet. "Det var ikke første gang jeg var den eneste kvinnen i et rom med folk i teknologibransjen, men det var første gang i mitt liv at jeg følte meg som en minoritet» sier Ben -Aroya til Media Line. CyberGirlz-programmet, som er en del av Rashi-stiftelsens Cyber ​​Education Center, arrangerer hvert år en spesiell sommerleir for dusinvis av tenåringer. Målet er å trene og til slutt rekruttere neste generasjon kvinner for høyteknologisk sektor, så vel som den israelske hærens elite-cyber-enheter. "Vi prøver å presentere jentene for datavitenskap, men på en måte som de kan forholde seg til slik at de kan se hvordan ferdighetene kan hjelpe dem med å oppfylle sine drømmer,» forklarer Ben-Aroya. "Jenter i folkeskolen har ikke en tendens til å velge karrierer innen vitenskap, teknologi, ingeniørfag, matematikk, datavitenskap eller datasikkerhet. Jeg skjønte at hvis vi ønsket å gjøre en endring, og hvis vi vil ha lik representasjon, må vi begynne i en ung alder." På CyberGirlz-leiren, holdt i år i nærheten av Afula i der nordlige Israel, møtte dusinvis av tenåringer med eksperter fra den israelske hæren, gikk på industriturer og deltok på workshops, skriver Media Line. "I dette programmet møtte jeg kvinner som tjener i hæren, i eliteteknologienheter," sier Shahar Ohana, en 17 år gammel deltaker til The Media Line. "Det inspirerte meg virkelig til å bli mer vellykket." En undersøkelse, kalt 2017 Global Information Security Workforce Study-utført i fellesskap av Executive Women's Forum, (ISC) og Center for Cyber ​​Safety Women-fant at kvinner bare utgjør 11 prosent av de som jobber med datasikkerhet globalt. Det er stor mangel på arbeidskraft innen faget. "Det er null prosent arbeidsledighet," forteller Marian Merritt, leder for Industry Engagement på det amerikanske baserte National Initiative for Cybersecurity Education (NICE). "Så en som utdanner seg innen datasikkerhet er garantert å ikke bare å få et interessant arbeid i nær fremtid, men vil også være i et område der de kan påvirke verden på en positiv måte."

For fem år siden gikk Tali Ben-Aroya inn i et rom på en teknologibedrift i USA, og oppdaget at blant de 30 entreprenørene var hun den eneste kvinnen. Det fikk henne til å grunnlegge Ben-Aroya CyberGirlz, et prestisjefylt initiativ som oppmuntrer og forbereder israelske jenter i videregående alder til å utdanne seg innen datasikkerhet.

“Det var ikke første gang jeg var den eneste kvinnen i et rom med folk i teknologibransjen, men det var første gang i mitt liv at jeg følte meg som en minoritet» sier Ben -Aroya til Media Line.

CyberGirlz-programmet, som er en del av Rashi-stiftelsens Cyber ​​Education Center, arrangerer hvert år en spesiell sommerleir for dusinvis av tenåringer. Målet er å trene og til slutt rekruttere neste generasjon kvinner for høyteknologisk sektor, så vel som den israelske hærens elite-cyber-enheter.

“Vi prøver å presentere jentene for datavitenskap, men på en måte som de kan forholde seg til slik at de kan se hvordan ferdighetene kan hjelpe dem med å oppfylle sine drømmer,» forklarer Ben-Aroya.

“Jenter i folkeskolen har ikke en tendens til å velge karrierer innen vitenskap, teknologi, ingeniørfag, matematikk, datavitenskap eller datasikkerhet. Jeg skjønte at hvis vi ønsket å gjøre en endring, og hvis vi vil ha lik representasjon, må vi begynne i en ung alder.”

På CyberGirlz-leiren, holdt i år i nærheten av Afula i der nordlige Israel, møtte dusinvis av tenåringer med eksperter fra den israelske hæren, gikk på industriturer og deltok på workshops, skriver Media Line.

“I dette programmet møtte jeg kvinner som tjener i hæren, i eliteteknologienheter,” sier Shahar Ohana, en 17 år gammel deltaker til The Media Line. “Det inspirerte meg virkelig til å bli mer vellykket.”

En undersøkelse, kalt 2017 Global Information Security Workforce Study-utført i fellesskap av Executive Women’s Forum, (ISC) og Center for Cyber ​​Safety Women-fant at kvinner bare utgjør 11 prosent av de som jobber med datasikkerhet globalt.

Det er stor mangel på arbeidskraft innen faget. “Det er null prosent arbeidsledighet,” forteller Marian Merritt, leder for Industry Engagement på det amerikanske baserte National Initiative for Cybersecurity Education (NICE).

“Så en som utdanner seg innen datasikkerhet er garantert å ikke bare å få et interessant arbeid i nær fremtid, men vil også være i et område der de kan påvirke verden på en positiv måte.”