Den israelske økonomi- og industriministeren Eli Cohen har mottatt en invitasjon til å delta på en ministerkonferanse i Gulf-nasjonen i Bahrain. Konferansen er ment å handle om gründere og hvordan etablere nye foretak. Regjeringsmedlemmer fra hele verden vil delta på arrangementet i et forsøk på å finne nye policyverktøy som vil øke felles teknologiske tiltak mellom ulike land, skriver Israel Hayom. Cohens forventede tur følger etter en rekke besøk fra høyprofilerte israelske politikere til Gulf-statene de siste ukene, inkludert statsminister Benjamin Netanyahus historiske besøk til Oman og kulturminister Miri Regevs tur til Abu Dhabi for å delta i Judo Grand Competition.  Den årlige konferansen er et initiativ fra Verdensbanken og Global Entrepreneurship Network, og vil bli avholdt for femte året på rad. Tidligere har den vært arrangert i Milano, Istanbul, Johannesburg og Medellin.  Under konferansen forventes ulike ministre fra hele verden å diskutere måter å akselerere skapelsen av arbeidsplasser og øke økonomisk vekst ved å oppmuntre til entreprenørskap, skriver Israel Hayom. Hensikten med arrangementet i år er å undersøke hvordan regjeringer kan forberede seg på integrasjon av teknologi innenfor eksisterende reguleringsrammer. Bahrain er et Midtøsten-land som ligger mellom Iran og Saudi-Arabia, og selv om landet har et sjiamuslimsk flertall, er det kontrollert av et sunnimuslimsk regime. Landet har en befolkning på 1,4 millioner mennesker - rundt 50 prosent av dem er utenlandske arbeidere, Det styres av kong Hamad bin Isa Al Khalifa og statsminister Prince Khalifa bin Salman Al Khalifa. I 2005, etter at Bahrain undertegnet en handelsavtale med USA, annonserte landet at det ikke lenger ville delta i den arabiske boikott av Israel. I 2007 hevdet utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa at Tzipi Livni, som var hans israelske motpart på den tiden, hadde tilbudt å etablere diplomatiske forhold mellom de to landene, men "initiativet ble satt på vent", skriver den israelske avisen.

Den israelske økonomi- og industriministeren Eli Cohen har mottatt en invitasjon til å delta på en ministerkonferanse i Gulf-nasjonen i Bahrain. Konferansen er ment å handle om gründere og hvordan etablere nye foretak. Regjeringsmedlemmer fra hele verden vil delta på arrangementet i et forsøk på å finne nye policyverktøy som vil øke felles teknologiske tiltak mellom ulike land, skriver Israel Hayom.

Cohens forventede tur følger etter en rekke besøk fra høyprofilerte israelske politikere til Gulf-statene de siste ukene, inkludert statsminister Benjamin Netanyahus historiske besøk til Oman og kulturminister Miri Regevs tur til Abu Dhabi for å delta i Judo Grand Competition.

 Den årlige konferansen er et initiativ fra Verdensbanken og Global Entrepreneurship Network, og vil bli avholdt for femte året på rad. Tidligere har den vært arrangert i Milano, Istanbul, Johannesburg og Medellin.

 Under konferansen forventes ulike ministre fra hele verden å diskutere måter å akselerere skapelsen av arbeidsplasser og øke økonomisk vekst ved å oppmuntre til entreprenørskap, skriver Israel Hayom.

Hensikten med arrangementet i år er å undersøke hvordan regjeringer kan forberede seg på integrasjon av teknologi innenfor eksisterende reguleringsrammer.

Bahrain er et Midtøsten-land som ligger mellom Iran og Saudi-Arabia, og selv om landet har et sjiamuslimsk flertall, er det kontrollert av et sunnimuslimsk regime. Landet har en befolkning på 1,4 millioner mennesker – rundt 50 prosent av dem er utenlandske arbeidere, Det styres av kong Hamad bin Isa Al Khalifa og statsminister Prince Khalifa bin Salman Al Khalifa.

I 2005, etter at Bahrain undertegnet en handelsavtale med USA, annonserte landet at det ikke lenger ville delta i den arabiske boikott av Israel. I 2007 hevdet utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa at Tzipi Livni, som var hans israelske motpart på den tiden, hadde tilbudt å etablere diplomatiske forhold mellom de to landene, men “initiativet ble satt på vent”, skriver den israelske avisen.