Den israelske transportminister Yisrael Katz dro søndag kveld til Oman, ni dager etter at statsminister Benjamin Netanyahu besøkte Gulf-emiratet, skriver Israel Hayom. Hensikten: Å presentere planer for en jernbane som vil koble Israel til de persiske Gulf-statene, kalt «Tracks for Regional Peace».   I Oman skal den israelske transportministeren også delta på en internasjonal transportkonferanse og holde andre møter med seniortjenestemenn. "Dette vil bli et historisk besøk," sa Katz før avreise. "Det vil styrke båndene. Jeg har til hensikt å presentere og fremme vår felles Tracks for Regional Peace-initiativ for å koble Gulf-statene og Israel og Middelhavet - via en rute som omgår Iran. Normalisering gjennom styrke - det er viktig, det er riktig og det er mulig." I slutten av oktober møtte Netanyahu den omanske lederen sultan Qaboos bin Said I Oman etter invitasjon fra sultanen

Den israelske transportminister Yisrael Katz dro søndag kveld til Oman, ni dager etter at statsminister Benjamin Netanyahu besøkte Gulf-emiratet, skriver Israel Hayom. Hensikten: Å presentere planer for en jernbane som vil koble Israel til de persiske Gulf-statene, kalt «Tracks for Regional Peace».

 

I Oman skal den israelske transportministeren også delta på en internasjonal transportkonferanse og holde andre møter med seniortjenestemenn.

“Dette vil bli et historisk besøk,” sa Katz før avreise. “Det vil styrke båndene. Jeg har til hensikt å presentere og fremme vår felles Tracks for Regional Peace-initiativ for å koble Gulf-statene og Israel og Middelhavet – via en rute som omgår Iran. Normalisering gjennom styrke – det er viktig, det er riktig og det er mulig.” I slutten av oktober møtte Netanyahu den omanske lederen sultan Qaboos bin Said I Oman etter invitasjon fra sultanen