Israel og Vietnam opprettet offisielle diplomatiske bånd i 1993, men det tok 12 år før Hanoi åpnet en ambassade i Tel Aviv. Det er 25 år siden, og det ble feiret i regi av den israelske ambassaden i Hanoi i slutten av oktober. Dagens gode forhold mellom de to landene skyldes Israels høyteknologi spesielt innen landbruk. Få vietnamesere er interessert i den israelske-palestinske konflikten som tidligere forsuret forholdet mellom de to statene. Vietnam har åpnet opp for israelsk teknologi og kunnskap. Israels utenriksdepartement har fokusert på å takle de presserende behovene til to tørkeproblemer i det asiatiske landet, så vel som i andre utviklingsland. Israels landbruk har banet vei og innovasjon har omdefinert forholdet, skriver Israel Hayom. Den israelske ambassadenes markering inneholdt en utstilling av israelske teknologier, inkludert vertikalt risoppdrett og atmosfæriske vanngeneratorer, som kan produsere 700 liter drikkevann per dag fra fuktig luft. "Vi bestemte oss for å feire vårt forhold ved å demonstrere israelske banebrytende vannteknologier fordi de representerer det som forbinder våre to nasjoner: innovasjon, vitenskap og visjon," sa Israels ambassadør til Vietnam Nadav Eshcar ved arrangementet. "De som vet noe om Israel, sier at israelerne er veldig intelligente, de er genier og innovatører. Nå vet jeg hvorfor de sa det," sa Le Bich, en finansiell reporter på en lokal tv-stasjon, til Israel Hayom.

Israel og Vietnam opprettet offisielle diplomatiske bånd i 1993, men det tok 12 år før Hanoi åpnet en ambassade i Tel Aviv. Det er 25 år siden, og det ble feiret i regi av den israelske ambassaden i Hanoi i slutten av oktober. Dagens gode forhold mellom de to landene skyldes Israels høyteknologi spesielt innen landbruk. Få vietnamesere er interessert i den israelske-palestinske konflikten som tidligere forsuret forholdet mellom de to statene.

Vietnam har åpnet opp for israelsk teknologi og kunnskap. Israels utenriksdepartement har fokusert på å takle de presserende behovene til to tørkeproblemer i det asiatiske landet, så vel som i andre utviklingsland. Israels landbruk har banet vei og innovasjon har omdefinert forholdet, skriver Israel Hayom.

Den israelske ambassadenes markering inneholdt en utstilling av israelske teknologier, inkludert vertikalt risoppdrett og atmosfæriske vanngeneratorer, som kan produsere 700 liter drikkevann per dag fra fuktig luft.

“Vi bestemte oss for å feire vårt forhold ved å demonstrere israelske banebrytende vannteknologier fordi de representerer det som forbinder våre to nasjoner: innovasjon, vitenskap og visjon,” sa Israels ambassadør til Vietnam Nadav Eshcar ved arrangementet.

“De som vet noe om Israel, sier at israelerne er veldig intelligente, de er genier og innovatører. Nå vet jeg hvorfor de sa det,” sa Le Bich, en finansiell reporter på en lokal tv-stasjon, til Israel Hayom.