I går skrev vi om den israelske organisasjonen ZAKA som hjalp til etter massakren i Pittsburgh-synagogen. ZAKA er ikke den eneste organisasjonen som nå trør til for å hjelpe. Israelske psykotraumaeksperter er nå plass i Pittsburgh for å hjelpe overlevende ofre og familiemedlemmer av de døde. Ekspertene består av et team av frivillige fra United Hatzalah of Israel, i samarbeid med Israels departement for diaspora og Jødisk føderasjon i Pittsburgh, skriver World Israel News. Teamet består av medlemmer av organisasjonens psykotrauma- og kriseenhet og vil bistå familiene til de som ble drept i angrepet, så vel som de skadede og resten av samfunnet ved å gi psykologisk og emosjonell stabilisering og behandling til de som trenger det.  «Teamet vil "benytte teknikker og verktøy som vi har utviklet her i Israel, og har vist seg å være svært vellykkede for å hjelpe de som har lidd av lignende hendelser her," sier direktør for United Hatzalahs Psychotrauma and Crisis Response Unit Miriam Ballin, til World Israel News. "I tillegg håper vi at vårt arbeid vil gi samfunnet en følelse av solidaritet på vegne av Israels folk," legger hun til. "Når jøder blir myrdet i Pittsburgh, føler israelittene smerte. Alle israelere er ansvarlige for hverandre,» sier Naftali Bennett, utdanningsminister og minister for diaspora saker.

I går skrev vi om den israelske organisasjonen ZAKA som hjalp til etter massakren i Pittsburgh-synagogen. ZAKA er ikke den eneste organisasjonen som nå trør til for å hjelpe. Israelske psykotraumaeksperter er nå plass i Pittsburgh for å hjelpe overlevende ofre og familiemedlemmer av de døde.

Ekspertene består av et team av frivillige fra United Hatzalah of Israel, i samarbeid med Israels departement for diaspora og Jødisk føderasjon i Pittsburgh, skriver World Israel News.

Teamet består av medlemmer av organisasjonens psykotrauma- og kriseenhet og vil bistå familiene til de som ble drept i angrepet, så vel som de skadede og resten av samfunnet ved å gi psykologisk og emosjonell stabilisering og behandling til de som trenger det.

 «Teamet vil “benytte teknikker og verktøy som vi har utviklet her i Israel, og har vist seg å være svært vellykkede for å hjelpe de som har lidd av lignende hendelser her,” sier direktør for United Hatzalahs Psychotrauma and Crisis Response Unit Miriam Ballin, til World Israel News. “I tillegg håper vi at vårt arbeid vil gi samfunnet en følelse av solidaritet på vegne av Israels folk,” legger hun til.

“Når jøder blir myrdet i Pittsburgh, føler israelittene smerte. Alle israelere er ansvarlige for hverandre,» sier Naftali Bennett, utdanningsminister og minister for diaspora saker.