Den israelske organisasjonen ZAKA med hovedkontor i Jerusalem, er også virksom i flere amerikanske byer. ZAKAs frivillige medarbeidere er eksperter på redningsarbeid og identifisering av lik, og har den tunge jobben med å plukke opp likdeler etter ulike katastrofer slik at de avdøde kan begraves etter jødisk skikk. Etter de grufulle drapene i Pittsburgh var ZAKA raskt på plass.  ZAKA Search and Rescue USA rykket umiddelbart ut til åstedet da den sørgelige nyheten kom. Der samarbeide de med lokale hjelpearbeidere og FBI i løpende konsultasjoner med ZAKA International i Israel. Jerusalem-teamet informerte redningsenheten på bakken om hvordan man skulle handle i etterkant av den tragiske hendelsen, blant annet hvordan man behandler åstedet og forbereder legemet for begravelse i samsvar med jødiske religiøse lover, skriver organisasjonen. "Vi sørger sammen med det jødiske samfunnet i Pittsburgh og ber om full og rask helbredelse av de sårede», sier ZAKAs leder Yehuda Meshi-Zahav.

Den israelske organisasjonen ZAKA med hovedkontor i Jerusalem, er også virksom i flere amerikanske byer. ZAKAs frivillige medarbeidere er eksperter på redningsarbeid og identifisering av lik, og har den tunge jobben med å plukke opp likdeler etter ulike katastrofer slik at de avdøde kan begraves etter jødisk skikk. Etter de grufulle drapene i Pittsburgh var ZAKA raskt på plass.

 ZAKA Search and Rescue USA rykket umiddelbart ut til åstedet da den sørgelige nyheten kom. Der samarbeide de med lokale hjelpearbeidere og FBI i løpende konsultasjoner med ZAKA International i Israel.

Jerusalem-teamet informerte redningsenheten på bakken om hvordan man skulle handle i etterkant av den tragiske hendelsen, blant annet hvordan man behandler åstedet og forbereder legemet for begravelse i samsvar med jødiske religiøse lover, skriver organisasjonen.

“Vi sørger sammen med det jødiske samfunnet i Pittsburgh og ber om full og rask helbredelse av de sårede», sier ZAKAs leder Yehuda Meshi-Zahav.