SodaStreams administrerende direktør Daniel Birnbaum kunngjorde mandag at hans firma har startet en opprydding av plast utenfor kysten av Roatán, Honduras. Området har for tiden et massivt plastfilter, og SodaStream er fast bestemt på å hjelpe, skriver World Israel News. "Vi kan ikke rydde opp alt plastavfallet på planeten, men vi må hver og en gjøre det vi kan," sier Birnbaum i en uttalelse. SodaStream, som karboniserer vann for å lage brus, er en av Israels mest vellykkede oppstartsfirma. Selskapet forsøker å få tak i plastskrap takket være "Holy Turtle", som det kjøpte fra amerikanske firma ABBCO. Denne flytende enheten slepes av et skip, og det tillater sjødyr å flykte gjennom ventilasjonshull. «En BBC-dokumentar fra 2017 inspirerte dette tiltaket», sier selskapet. Dokumentaren viste enestående undervannsbilder av det som var flytende søppel rett utenfor Roatáns kyst. SodaStream sendte ut "Holy Turtle" på mandag, med 150 bedriftsledere fra 45 nasjoner tilstede for å oppleve denne hendelsen. Lokale tjenestemenn deltok også i kick-off for dette arbeidet. Selskapet sier at det vil samle plast skutt opp av enheten og gjøre det til en kunstinstallasjon "for å øke bevisstheten og utdanne forbrukerne" om viktigheten av å "redusere forbruket av engangsplast i alle former, inkludert plastikk-kopper, stropper, poser og flasker," skriver World Israel News. Dette er ifølge World Israel News ikke SodaStreams første innsats for å spare miljøet. I 2011 samarbeidet firmaet med Israel Union for Environmental Defense, og lanserte et avfallsreduksjonsinitiativ. Et år senere lanserte SodaStream sammen med Trees for the Future, "Replant Our Planet" -programmet. Det skapte en måte for det israelske selskapet å plante tusenvis av trær i Brasil for hvert hjemmesystem de solgte gjennom Rethink Your Soda-linjen. SodaStream jobbet også med skuespillerinnen Rosario Dawson for å starte en årlig "Unbottle the World Day", som starter i juli 2012.      

SodaStreams administrerende direktør Daniel Birnbaum kunngjorde mandag at hans firma har startet en opprydding av plast utenfor kysten av Roatán, Honduras. Området har for tiden et massivt plastfilter, og SodaStream er fast bestemt på å hjelpe, skriver World Israel News. “Vi kan ikke rydde opp alt plastavfallet på planeten, men vi må hver og en gjøre det vi kan,” sier Birnbaum i en uttalelse.

SodaStream, som karboniserer vann for å lage brus, er en av Israels mest vellykkede oppstartsfirma.

Selskapet forsøker å få tak i plastskrap takket være “Holy Turtle”, som det kjøpte fra amerikanske firma ABBCO. Denne flytende enheten slepes av et skip, og det tillater sjødyr å flykte gjennom ventilasjonshull.

«En BBC-dokumentar fra 2017 inspirerte dette tiltaket», sier selskapet. Dokumentaren viste enestående undervannsbilder av det som var flytende søppel rett utenfor Roatáns kyst.

SodaStream sendte ut “Holy Turtle” på mandag, med 150 bedriftsledere fra 45 nasjoner tilstede for å oppleve denne hendelsen. Lokale tjenestemenn deltok også i kick-off for dette arbeidet.

Selskapet sier at det vil samle plast skutt opp av enheten og gjøre det til en kunstinstallasjon “for å øke bevisstheten og utdanne forbrukerne” om viktigheten av å “redusere forbruket av engangsplast i alle former, inkludert plastikk-kopper, stropper, poser og flasker,” skriver World Israel News.

Dette er ifølge World Israel News ikke SodaStreams første innsats for å spare miljøet. I 2011 samarbeidet firmaet med Israel Union for Environmental Defense, og lanserte et avfallsreduksjonsinitiativ.

Et år senere lanserte SodaStream sammen med Trees for the Future, “Replant Our Planet” -programmet. Det skapte en måte for det israelske selskapet å plante tusenvis av trær i Brasil for hvert hjemmesystem de solgte gjennom Rethink Your Soda-linjen.

SodaStream jobbet også med skuespillerinnen Rosario Dawson for å starte en årlig “Unbottle the World Day”, som starter i juli 2012.