Den israelske regjeringen godkjente søndag en plan på 22 millioner shekel (6,1 millioner dollar) for å utvide det jødiske samfunnet i Hebron. Dette er første gang siden 1998 at en plan om å utvide samfunnet har blitt satt i gang. Det jødiske samfunnet i Hebron ble grunnlagt i 1979 og består nå av rundt 80 familier. Det nye nabolaget, som skal kalles Hezekiah Quarter, vil inneholde 31 boliger som vil øke samfunnets befolkning med nesten en tredjedel, samt to barnehager. Landet der det nye nabolaget skal bygges eies av Chabad hassidic-bevegelsen. Det er for tiden brukt til å huse israelske soldaters sikring av samfunnet, som ligger i hjertet av en palestinsk by, skriver Israel Hayom. 14 departementer bidro til budsjettbevilgningen for det nye nabolaget. "Vi takker regjeringen for dens faste beslutning om å bygge sammen, i en felles innsats, byen for patriarkene til det jødiske folk, i et resolutt og triumferende svar til alle de som nekter historien," sier en representant for det jødiske fellesskapet i Hebron.  samfunnet i en uttalelse. "Vår dype takknemlighet går ut til alle ministrene som bidro til å treffe denne viktige avgjørelsen."  Forsvarsminister Avigdor Lieberman sa søndag at "dette vil bli det første nye jødiske nabolaget i Hebron om 20 år. "I stedet for en militærbase vil vi bygge nye boliger og to barnehager

Den israelske regjeringen godkjente søndag en plan på 22 millioner shekel (6,1 millioner dollar) for å utvide det jødiske samfunnet i Hebron. Dette er første gang siden 1998 at en plan om å utvide samfunnet har blitt satt i gang. Det jødiske samfunnet i Hebron ble grunnlagt i 1979 og består nå av rundt 80 familier. Det nye nabolaget, som skal kalles Hezekiah Quarter, vil inneholde 31 boliger som vil øke samfunnets befolkning med nesten en tredjedel, samt to barnehager.

Landet der det nye nabolaget skal bygges eies av Chabad hassidic-bevegelsen. Det er for tiden brukt til å huse israelske soldaters sikring av samfunnet, som ligger i hjertet av en palestinsk by, skriver Israel Hayom. 14 departementer bidro til budsjettbevilgningen for det nye nabolaget.

“Vi takker regjeringen for dens faste beslutning om å bygge sammen, i en felles innsats, byen for patriarkene til det jødiske folk, i et resolutt og triumferende svar til alle de som nekter historien,” sier en representant for det jødiske fellesskapet i Hebron.  samfunnet i en uttalelse. “Vår dype takknemlighet går ut til alle ministrene som bidro til å treffe denne viktige avgjørelsen.” 

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sa søndag at “dette vil bli det første nye jødiske nabolaget i Hebron om 20 år. “I stedet for en militærbase vil vi bygge nye boliger og to barnehager