For noen år siden fikk israelske Adva Beck et "aha" øyeblikk da hun spiste sin favorittfrukt, en fersken. Hun kastet den før den var oppspist fordi hennes tette nese forhindret henne i å få den riktige smaken. Hun hadde ingen bakgrunn i biologi eller medisin, men fenomenet fascinerte henne og hun begynte å studere vitenskapelig litteratur om hvordan lukt påvirker appetitt og vekt. Hennes forskning førte henne til å oppfinne og patentere NozNoz, en medisinsk myk silikon til å stikke inn i nesen, skriver Israel21c. "NozNoz er som kontaktlinser for nesen," sier Beck, administrerende direktør for åtteårige Beck Medical i Givat Ada utenfor Tel Aviv. "Du legger den i nesen om morgenen og tar den ut om natten. Det er veldig diskret, som din lille hemmelige assistent i kampen for vekttap." Et pilotforsøk av enheten ble ifølge Israel21c ledet av dr. Dror Dicker, leder av fedmeklinikken ved Hasharon Hospital-Rabin Medical Center i Petah Tikva og president for den israelske foreningen for fedmeutdanning. “Dr. Dicker lærte meg at dette vekttapet og vektstyring er ting du må ta vare på daglig, gjennom hele livet ditt, og de fleste trenger livslang daglig fysiologisk hjelp til disse oppdragene», sier Beck. "For øyeblikket er det ingen enkelt magisk løsning som fungerer for alle mennesker. Hver person må gjøre forsøk og feil for en løsning som fungerer. " Beck sier at tidligere studier har vist at overvektige mennesker har paradoksalt nok mindre luktende kapasitet generelt, men høyere følsomhet for matlukter. Denne følsomheten stimulerer, eller overstimulerer, deres appetitt når de blir utsatt for mataromaer.

For noen år siden fikk israelske Adva Beck et “aha” øyeblikk da hun spiste sin favorittfrukt, en fersken. Hun kastet den før den var oppspist fordi hennes tette nese forhindret henne i å få den riktige smaken. Hun hadde ingen bakgrunn i biologi eller medisin, men fenomenet fascinerte henne og hun begynte å studere vitenskapelig litteratur om hvordan lukt påvirker appetitt og vekt.

Hennes forskning førte henne til å oppfinne og patentere NozNoz, en medisinsk myk silikon til å stikke inn i nesen, skriver Israel21c.

“NozNoz er som kontaktlinser for nesen,” sier Beck, administrerende direktør for åtteårige Beck Medical i Givat Ada utenfor Tel Aviv. “Du legger den i nesen om morgenen og tar den ut om natten. Det er veldig diskret, som din lille hemmelige assistent i kampen for vekttap.”

Et pilotforsøk av enheten ble ifølge Israel21c ledet av dr. Dror Dicker, leder av fedmeklinikken ved Hasharon Hospital-Rabin Medical Center i Petah Tikva og president for den israelske foreningen for fedmeutdanning.

“Dr. Dicker lærte meg at dette vekttapet og vektstyring er ting du må ta vare på daglig, gjennom hele livet ditt, og de fleste trenger livslang daglig fysiologisk hjelp til disse oppdragene», sier Beck. “For øyeblikket er det ingen enkelt magisk løsning som fungerer for alle mennesker. Hver person må gjøre forsøk og feil for en løsning som fungerer. “

Beck sier at tidligere studier har vist at overvektige mennesker har paradoksalt nok mindre luktende kapasitet generelt, men høyere følsomhet for matlukter. Denne følsomheten stimulerer, eller overstimulerer, deres appetitt når de blir utsatt for mataromaer.