I løpet av fire år har antall israelere som studerer på de mest prestisjetunge skolene utenfor Israel, steget drastisk, skriver Israel Hayom. Ifølge offisielle tall utstedt av det israelske statistiske sentralbyrået, var det i 2017 en økning på 26,2% i antallet israelere som studerte i utlandet. Det tilsvarer 33.073 studenter som forlot Israel for å få sin høyere utdanning. For sammenligningens skyld ble 26.215 israelere immatrikulert i utenlandske universiteter i 2013. Av studentene som studerer i utlandet, jobber 11% mot doktorgrader; 9,4% er i medisinske skoler og 4,6% jobber i grunnskoler. Andelen israelske akademikere som bor i utlandet for en periode på tre år eller mer er spesielt høyt blant de som søker grader i eksakte vitenskap og ingeniørarbeid i forhold til de som arbeider mot grader i humaniora og samfunnsvitenskap. De israelske studentene i utlandet studere matematikk, statistikk og datavitenskap (11,7%); medisin (9,6%); språk og litteratur (8,6%); ingeniørfag og arkitektur (7,6%); landbruk (6,7%); økonomi og bedriftsledelse (4,2%); og justis (3,6%).  

I løpet av fire år har antall israelere som studerer på de mest prestisjetunge skolene utenfor Israel, steget drastisk, skriver Israel Hayom. Ifølge offisielle tall utstedt av det israelske statistiske sentralbyrået, var det i 2017 en økning på 26,2% i antallet israelere som studerte i utlandet. Det tilsvarer 33.073 studenter som forlot Israel for å få sin høyere utdanning.

For sammenligningens skyld ble 26.215 israelere immatrikulert i utenlandske universiteter i 2013. Av studentene som studerer i utlandet, jobber 11% mot doktorgrader; 9,4% er i medisinske skoler og 4,6% jobber i grunnskoler. Andelen israelske akademikere som bor i utlandet for en periode på tre år eller mer er spesielt høyt blant de som søker grader i eksakte vitenskap og ingeniørarbeid i forhold til de som arbeider mot grader i humaniora og samfunnsvitenskap.

De israelske studentene i utlandet studere matematikk, statistikk og datavitenskap (11,7%); medisin (9,6%); språk og litteratur (8,6%); ingeniørfag og arkitektur (7,6%); landbruk (6,7%); økonomi og bedriftsledelse (4,2%); og justis (3,6%).