Israel har for tiden rundt 425 forsknings- og utviklingssentre som er opprettet av multinasjonale selskaper. I 2016 finansierte ikke-israelsk kapital 55,6% av sivile forsknings- og utviklingsutgifter i landet, skriver teknologi og næringslivsmagasinet Calcalist. Israel har lenge vært hyllet som en av verdens tungvektere når det gjelder tech hubs med multinasjonale selskaper som gjør store og små oppkjøp og åpner lokale forsknings- og utviklingssentre. Intel sysselsetter rundt 7.000 forsknings- og utviklingsmedarbeidere i landet, Microsoft sysselsetter 1200, og Apple rundt 1000. Google og IBM ansetter henholdsvis 800 og 600, og selv Amazon har nylig begynt å utnytte israelsk talent, skriver Calcalist. I 1965 opprettet Israel et organ for å støtte regjeringens forskning og utvikling i landet, et mandat utvidet til industriell forskning og utvikling ble vedtatt i 1974. Kontoret ble sagt å ha vært avgjørende for kickstarting av den lokale teknologiske scenen, skriver Calcalist. I 2016 ble det laget en uavhengig regjeringsenhet, omdøpt til Israels innovasjonsmyndighet. DEn fungerer som regjeringens tekniske investeringsarm, som driver og støtter inkubatorprogrammer, forenkler internasjonale partnerskap og oppmuntrer kunnskapsoverføring mellom faglige og kommersielle forsknings- og utviklingsvirksomheter. Det årlige budsjettet er på 1,6 milliarder kroner. For to tiår siden utgjorde budsjettet 25 prosent av Israels nasjonale utgifter til sivil forskning og utvikling, ifølge myndighetsdata. Deretter begynte flere investeringer å strømme inn i det israelske markedet, som kommer fra teknologiske multinasjonale selskaper med lokalt fotfeste, og utenlandske og lokale investorer.  

Israel har for tiden rundt 425 forsknings- og utviklingssentre som er opprettet av multinasjonale selskaper. I 2016 finansierte ikke-israelsk kapital 55,6% av sivile forsknings- og utviklingsutgifter i landet, skriver teknologi og næringslivsmagasinet Calcalist. Israel har lenge vært hyllet som en av verdens tungvektere når det gjelder tech hubs med multinasjonale selskaper som gjør store og små oppkjøp og åpner lokale forsknings- og utviklingssentre.

Intel sysselsetter rundt 7.000 forsknings- og utviklingsmedarbeidere i landet, Microsoft sysselsetter 1200, og Apple rundt 1000. Google og IBM ansetter henholdsvis 800 og 600, og selv Amazon har nylig begynt å utnytte israelsk talent, skriver Calcalist.

I 1965 opprettet Israel et organ for å støtte regjeringens forskning og utvikling i landet, et mandat utvidet til industriell forskning og utvikling ble vedtatt i 1974. Kontoret ble sagt å ha vært avgjørende for kickstarting av den lokale teknologiske scenen, skriver Calcalist.

I 2016 ble det laget en uavhengig regjeringsenhet, omdøpt til Israels innovasjonsmyndighet. DEn fungerer som regjeringens tekniske investeringsarm, som driver og støtter inkubatorprogrammer, forenkler internasjonale partnerskap og oppmuntrer kunnskapsoverføring mellom faglige og kommersielle forsknings- og utviklingsvirksomheter.

Det årlige budsjettet er på 1,6 milliarder kroner. For to tiår siden utgjorde budsjettet 25 prosent av Israels nasjonale utgifter til sivil forskning og utvikling, ifølge myndighetsdata. Deretter begynte flere investeringer å strømme inn i det israelske markedet, som kommer fra teknologiske multinasjonale selskaper med lokalt fotfeste, og utenlandske og lokale investorer.