I fem år, siden 2013, har den israelske hæren drevet ulike typer hjelpe- og humanitært arbeid i grenseområdene mellom Syria og Israel på Golanhøyden. Det er satt opp felttelt, tatt inn sårede syrere og opprørere for sykehusopphold, og sendt inn i området store mengder medisiner og humanitær hjelp. Området har vært kontrollert av opprørere. Nå har den syriske diktatoren Assad kontroll, og den israelske hæren mener det er naturlig at han tar seg av problemene i eget kontrollert område, og trekker seg ut. "Operation Good Neighbour" - programmet avsluttes, skriver Times of Israel. Det israelske militæret begynte å behandle skadede syrere i Israel tidlig i 2013, først på felthospitaler og senere på israelske sykehus. Denne bistanden utvidet seg betydelig i 2016 med etableringen av "Operation Good Neighbor", som også etablerte en dagklinikk på grensen og et program for å hjelpe syrere til israelske sykehus for ikke- -battlefield-relaterte plager, inkludert ting som døvhet. Ifølge IDF, er over 4 900 syrere tatt inn til israelske sykehus for medisinsk behandling, inkludert 1300 barn. 7000 mennesker er behandlet på dagklinikken på grensen, kjent som Mazor Ladach, hvis navn betyr "lettelse for lidelsen." I løpet av fem år transporterte Israel til Syria 1700 tonn mat, 1,1 millioner liter drivstoff; 26.000 tilfeller av medisinsk utstyr og medisinering; 20 generatorer; 40 kjøretøyer; 630 telt; 350 tonn klær; 8 200 pakker med bleier; og 49.000 tilfeller av babymat, skriver Times of Israel. I tillegg til "God nabo" tok det israelske militæret del i et multinasjonalt arbeid for å redde hundrevis av syriske redningsarbeidere, kjent som "hvite hjelmer" og deres familier. I en sen natt operasjon bidro Israel til å transportere redningsarbeidere fra Syria til Jordan, på anmodning fra vestlige land.

I fem år, siden 2013, har den israelske hæren drevet ulike typer hjelpe- og humanitært arbeid i grenseområdene mellom Syria og Israel på Golanhøyden. Det er satt opp felttelt, tatt inn sårede syrere og opprørere for sykehusopphold, og sendt inn i området store mengder medisiner og humanitær hjelp. Området har vært kontrollert av opprørere.

Nå har den syriske diktatoren Assad kontroll, og den israelske hæren mener det er naturlig at han tar seg av problemene i eget kontrollert område, og trekker seg ut. “Operation Good Neighbour” – programmet avsluttes, skriver Times of Israel.

Det israelske militæret begynte å behandle skadede syrere i Israel tidlig i 2013, først på felthospitaler og senere på israelske sykehus. Denne bistanden utvidet seg betydelig i 2016 med etableringen av “Operation Good Neighbor”, som også etablerte en dagklinikk på grensen og et program for å hjelpe syrere til israelske sykehus for ikke- -battlefield-relaterte plager, inkludert ting som døvhet. Ifølge IDF, er over 4 900 syrere tatt inn til israelske sykehus for medisinsk behandling, inkludert 1300 barn. 7000 mennesker er behandlet på dagklinikken på grensen, kjent som Mazor Ladach, hvis navn betyr “lettelse for lidelsen.”

I løpet av fem år transporterte Israel til Syria 1700 tonn mat, 1,1 millioner liter drivstoff; 26.000 tilfeller av medisinsk utstyr og medisinering; 20 generatorer; 40 kjøretøyer; 630 telt; 350 tonn klær; 8 200 pakker med bleier; og 49.000 tilfeller av babymat, skriver Times of Israel.

I tillegg til “God nabo” tok det israelske militæret del i et multinasjonalt arbeid for å redde hundrevis av syriske redningsarbeidere, kjent som “hvite hjelmer” og deres familier. I en sen natt operasjon bidro Israel til å transportere redningsarbeidere fra Syria til Jordan, på anmodning fra vestlige land.