Israelske arkeologer som graver Raqefet-hulen i Mount Carmel-regionen i nærheten av Haifa har oppdaget bevis på at øl ble brygget der for 13.000 år siden, skriver Israel Hayom. Forskerne - et felles team fra Universitetet i Haifa og Stanford University i California, fant spor av øl som ble brygget i hulen av et folkeslag som i hovedsak levde av fiske. Denne befolkningen som levde mellom 15.000 og 11.500 år siden, var blant de første menneskene i verden til å forlate en nomadisk livsstil og etablere permanente samfunn som inkluderte byggestrukturer med steinstiftelser. Mount Carmel bosetningen var et av de viktigste natursamfunnene og forskere fra University of Haifa har studert Natufian-områdene på og rundt Carmel i flere tiår, skriver Israel Hayom. Professor Dani Nadel fra Zinman ved Institutt for arkeologi ved Universitetet i Haifa forklarer at Raqefet Cave "aldri slutter å gi oss ny informasjon om det fantastiske naturfiskefolket. Vi har allerede oppdaget at de begravet sine døde og pyntet graven med blomster. Vi har oppdaget deres teknologiske evner gjennom en rekke verktøy , og nå finner vi at de laget øl og drakk det, tilsynelatende som en del av spesielle seremonier. "    

Israelske arkeologer som graver Raqefet-hulen i Mount Carmel-regionen i nærheten av Haifa har oppdaget bevis på at øl ble brygget der for 13.000 år siden, skriver Israel Hayom. Forskerne – et felles team fra Universitetet i Haifa og Stanford University i California, fant spor av øl som ble brygget i hulen av et folkeslag som i hovedsak levde av fiske.

Denne befolkningen som levde mellom 15.000 og 11.500 år siden, var blant de første menneskene i verden til å forlate en nomadisk livsstil og etablere permanente samfunn som inkluderte byggestrukturer med steinstiftelser.

Mount Carmel bosetningen var et av de viktigste natursamfunnene og forskere fra University of Haifa har studert Natufian-områdene på og rundt Carmel i flere tiår, skriver Israel Hayom.

Professor Dani Nadel fra Zinman ved Institutt for arkeologi ved Universitetet i Haifa forklarer at Raqefet Cave “aldri slutter å gi oss ny informasjon om det fantastiske naturfiskefolket. Vi har allerede oppdaget at de begravet sine døde og pyntet graven med blomster. Vi har oppdaget deres teknologiske evner gjennom en rekke verktøy , og nå finner vi at de laget øl og drakk det, tilsynelatende som en del av spesielle seremonier. “