Gjennom Israel Railways har det israelske samferdselsdepartementet lagt ut et anbud på robotassisterte sykkelparkeringsplasser på jernbanestasjoner som en del av et pilotinitiativ fra transport- og etterretningsminister Yisrael Katz. Piloten tar sikte på å oppfordre passasjerer til å bruke sykler til å nå jernbanestasjoner uten å sette syklene på togene. Å sette sykler inn i jernbanevogner påvirker noen ganger passasjertjenesten på togene og forhindrer at funksjonshemmede bruker tog, fordi syklistene vanligvis setter sine sykler på vognen til funksjonshemmede, noe som fører til forsinkelser i toget og problemer med å møte rutetider, skriver Globes. Robotassisterte sykkelparkeringsplasser finnes i europeiske land, som Tyskland, Tsjekkia, Spania og Nederland. Bruken av robot tilrettelegger for optimal bruk av plass på parkeringsplassen, forhindrer tyveri og skade på sykler, og muliggjør rask bruk av parkeringsplasser uten personell, mener Israel Railway. Franchiseinnehavere som vinner budet, vil være ansvarlige for å bygge og drive de robotassisterte parkeringsplassene. Fire parkeringsplasser, både forhøyede og underjordiske, vil bli bygget på forskjellige steder i Israel i første fase: en underjordisk parkeringsplass hver på Savidor jernbanestasjon i Tel Aviv og jernbanestasjonen Herzliya og en forhøyet parkeringsplass i Netanya og nordlige Beersheva jernbanestasjon. Offentliggjøring av anbudsresultatene er planlagt tidlig i 2019. Byggingen av de forhøyede robotassisterte sykkelparkeringene skal ta noen uker, mens underjordiske parkeringsplasser avhenger av eksisterende eller ny infrastruktur, og byggetid er derfor ikke forhåndsbestemt og vil variere fra en stasjon til en annen. Den forhøyede robotassisterte parkeringsplassen kan ifølge Globes lagre opptil 150 sykler, mens den underjordiske parkeringsplassen kan lagre over 200. Parkering av en sykkel er ment bare å ta 15-20 sekunder.   Sykkel eiere vil bli identifisert gjennom et personlig transportkort eller kredittkort. Kameraer som er installert på parkeringsplassen, dokumenterer depositum og frigjøring av sykler. Sensorer registrerer syklingens dimensjoner og gir varsel om eventuelle forstyrrelser. Katz sier at satsingen var designet for å gjøre jernbanen tilgjengelig for syklister. Han la til at hvis piloten lykkes, vil Transportdepartementet offentliggjøre anbud om å bygge robotstøttede parkeringsplasser ved andre jernbanestasjoner rundt Israel.

Gjennom Israel Railways har det israelske samferdselsdepartementet lagt ut et anbud på robotassisterte sykkelparkeringsplasser på jernbanestasjoner som en del av et pilotinitiativ fra transport- og etterretningsminister Yisrael Katz. Piloten tar sikte på å oppfordre passasjerer til å bruke sykler til å nå jernbanestasjoner uten å sette syklene på togene.

Å sette sykler inn i jernbanevogner påvirker noen ganger passasjertjenesten på togene og forhindrer at funksjonshemmede bruker tog, fordi syklistene vanligvis setter sine sykler på vognen til funksjonshemmede, noe som fører til forsinkelser i toget og problemer med å møte rutetider, skriver Globes.

Robotassisterte sykkelparkeringsplasser finnes i europeiske land, som Tyskland, Tsjekkia, Spania og Nederland. Bruken av robot tilrettelegger for optimal bruk av plass på parkeringsplassen, forhindrer tyveri og skade på sykler, og muliggjør rask bruk av parkeringsplasser uten personell, mener Israel Railway. Franchiseinnehavere som vinner budet, vil være ansvarlige for å bygge og drive de robotassisterte parkeringsplassene. Fire parkeringsplasser, både forhøyede og underjordiske, vil bli bygget på forskjellige steder i Israel i første fase: en underjordisk parkeringsplass hver på Savidor jernbanestasjon i Tel Aviv og jernbanestasjonen Herzliya og en forhøyet parkeringsplass i Netanya og nordlige Beersheva jernbanestasjon.

Offentliggjøring av anbudsresultatene er planlagt tidlig i 2019. Byggingen av de forhøyede robotassisterte sykkelparkeringene skal ta noen uker, mens underjordiske parkeringsplasser avhenger av eksisterende eller ny infrastruktur, og byggetid er derfor ikke forhåndsbestemt og vil variere fra en stasjon til en annen. Den forhøyede robotassisterte parkeringsplassen kan ifølge Globes lagre opptil 150 sykler, mens den underjordiske parkeringsplassen kan lagre over 200. Parkering av en sykkel er ment bare å ta 15-20 sekunder.  

Sykkel eiere vil bli identifisert gjennom et personlig transportkort eller kredittkort. Kameraer som er installert på parkeringsplassen, dokumenterer depositum og frigjøring av sykler. Sensorer registrerer syklingens dimensjoner og gir varsel om eventuelle forstyrrelser. Katz sier at satsingen var designet for å gjøre jernbanen tilgjengelig for syklister. Han la til at hvis piloten lykkes, vil Transportdepartementet offentliggjøre anbud om å bygge robotstøttede parkeringsplasser ved andre jernbanestasjoner rundt Israel.