Filippinene er i konflikt med USA. Det kan Israel tjene på. I disse dager landets president i Israel for å handle våpen. Landet vil nå ha flere våpenavtaler med Israel, skriver NRK. Filippinene har allerede kjøpt radar- og panservernutstyr for nærmere 200 millioner kroner. En direkte flyforbindelse, arbeidsforhold og forsvarsavtaler står også på blokka, når president Duate stiller med en delegasjon på ikke færre enn 400 personer. Den løsmunnede filippinske presidenten har tidvis kommet med spontane og kontroversielle uttalelser. Fra offisielt hold vil man forsøke å tone ned noen av presidentens tidligere uttalelser, og heller fokusere på kommersielle og militære forbindelser, heter det, ifølge NRK. Dette er første gang en sittende filippinsk president besøker Israel, selv om landene har hatt et godt forhold etter andre verdenskrig. Filippinene åpnet grensene for forfulgte jøder og stemte for opprettelsen av Israel. I dag bor og jobber rundt 30.000 filippinere i Israel, ifølge NRK, Israel håper Duterte vil gjøre som Donald Trump og flytte ambassaden til Jerusalem, og ifølge Haaretz kan det også være en avtale om oljeboring på trappene.

Filippinene er i konflikt med USA. Det kan Israel tjene på. I disse dager landets president i Israel for å handle våpen. Landet vil nå ha flere våpenavtaler med Israel, skriver NRK. Filippinene har allerede kjøpt radar- og panservernutstyr for nærmere 200 millioner kroner. En direkte flyforbindelse, arbeidsforhold og forsvarsavtaler står også på blokka, når president Duate stiller med en delegasjon på ikke færre enn 400 personer.

Den løsmunnede filippinske presidenten har tidvis kommet med spontane og kontroversielle uttalelser. Fra offisielt hold vil man forsøke å tone ned noen av presidentens tidligere uttalelser, og heller fokusere på kommersielle og militære forbindelser, heter det, ifølge NRK. Dette er første gang en sittende filippinsk president besøker Israel, selv om landene har hatt et godt forhold etter andre verdenskrig.

Filippinene åpnet grensene for forfulgte jøder og stemte for opprettelsen av Israel. I dag bor og jobber rundt 30.000 filippinere i Israel, ifølge NRK, Israel håper Duterte vil gjøre som Donald Trump og flytte ambassaden til Jerusalem, og ifølge Haaretz kan det også være en avtale om oljeboring på trappene.