Det israelske firmaet SodaStream har vært en stor suksess. Ikke bare er SodaStreams produkter er tilgjengelige i mer enn 80.000 enkeltbutikker i 45 land, inkludert Norge, men firmaet har også vært i stand til å sysselsette mange palestinere og dermed bidratt til forsoning og forståelse mellom folkegruppene. Nå vil PepsiCo vil kjøpe alle utestående aksjer i SodaStream i en transaksjon verdsatt til 3,2 milliarder dollar, skriver World Israel News. PepsiCo Inc. og Israels SodaStream International Ltd. kunngjorde mandag at de har inngått en avtale hvor det amerikanske selskapet vil overtegne alle utestående aksjer i SodaStream for $ 144,00 per aksje i kontanter. "PepsiCo og SodaStream er et inspirerende samarbeid," sier PepsiCo styreleder og konsernsjef Indra Nooyi. "SodaStreams direktør Daniel Birnbaum og hans ledelsesteam har bygget et ekstraordinært selskap som tilbyr forbrukerne muligheten til å lage gode smaker, samtidig som det reduserer mengden avfall som genereres." «SodaStreams fokus er godt tilpasset Performance with Purpose, vår filosofi om å skape mer næringsrike produkter samtidig som det begrenser vårt miljøavtrykk. Sammen kan vi fremme vår felles visjon om en sunnere, mer bærekraftig planet," legger han til. Daniel Birnbaum, SodaStreams administrerende direktør, sier at oppkjøpet "markerer en viktig milepæl i SodaStream-reisen. «Det er validering av vårt oppdrag om å bringe sunne, praktiske og miljøvennlige drikkeløsninger til forbrukere over hele verden. " «PepsiCos sterke distribusjonsmuligheter, global rekkevidde, FoU, design og markedsføringskompetanse, kombinert med SodaStreams differensierte og unike produktsortiment, vil posisjonere SodaStream for videre ekspansjon og gjennombrudd innovasjon», uttaler PepsiCo. Avslutningen av avtalen forventes i januar 2019, mens oppkjøpet forventes å øke fabrikkens ekspansjon. "De siste store oppkjøpene fra israelske selskaper viser ikke bare de teknologiske evnene som er utviklet i Israel, men også forretningsmulighetene. Jeg gleder meg over denne store avtalen som vil berike statskassen og også den viktige beslutningen om å holde selskapet i Israel», sier statsminister Benjamin Netanyahu. Israels SodaStream er verdens ledende musserende vannmerke og den ledende produsenten og distributøren av Sparkling Water Makers. Produktet gjør det mulig for forbrukerne å enkelt omdanne vanntett vann til musserende vann og smaksatt vann i løpet av få sekunder. Ved å gjøre vanlige vannmoro og spennende å drikke, hjelper SodaStream forbrukerne med å drikke mer vann, mener Pepsi.

Det israelske firmaet SodaStream har vært en stor suksess. Ikke bare er SodaStreams produkter er tilgjengelige i mer enn 80.000 enkeltbutikker i 45 land, inkludert Norge, men firmaet har også vært i stand til å sysselsette mange palestinere og dermed bidratt til forsoning og forståelse mellom folkegruppene. Nå vil PepsiCo vil kjøpe alle utestående aksjer i SodaStream i en transaksjon verdsatt til 3,2 milliarder dollar, skriver World Israel News.

PepsiCo Inc. og Israels SodaStream International Ltd. kunngjorde mandag at de har inngått en avtale hvor det amerikanske selskapet vil overtegne alle utestående aksjer i SodaStream for $ 144,00 per aksje i kontanter.

“PepsiCo og SodaStream er et inspirerende samarbeid,” sier PepsiCo styreleder og konsernsjef Indra Nooyi. “SodaStreams direktør Daniel Birnbaum og hans ledelsesteam har bygget et ekstraordinært selskap som tilbyr forbrukerne muligheten til å lage gode smaker, samtidig som det reduserer mengden avfall som genereres.” «SodaStreams fokus er godt tilpasset Performance with Purpose, vår filosofi om å skape mer næringsrike produkter samtidig som det begrenser vårt miljøavtrykk. Sammen kan vi fremme vår felles visjon om en sunnere, mer bærekraftig planet,” legger han til.

Daniel Birnbaum, SodaStreams administrerende direktør, sier at oppkjøpet “markerer en viktig milepæl i SodaStream-reisen. «Det er validering av vårt oppdrag om å bringe sunne, praktiske og miljøvennlige drikkeløsninger til forbrukere over hele verden. ”

«PepsiCos sterke distribusjonsmuligheter, global rekkevidde, FoU, design og markedsføringskompetanse, kombinert med SodaStreams differensierte og unike produktsortiment, vil posisjonere SodaStream for videre ekspansjon og gjennombrudd innovasjon», uttaler PepsiCo.

Avslutningen av avtalen forventes i januar 2019, mens oppkjøpet forventes å øke fabrikkens ekspansjon. “De siste store oppkjøpene fra israelske selskaper viser ikke bare de teknologiske evnene som er utviklet i Israel, men også forretningsmulighetene. Jeg gleder meg over denne store avtalen som vil berike statskassen og også den viktige beslutningen om å holde selskapet i Israel», sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Israels SodaStream er verdens ledende musserende vannmerke og den ledende produsenten og distributøren av Sparkling Water Makers. Produktet gjør det mulig for forbrukerne å enkelt omdanne vanntett vann til musserende vann og smaksatt vann i løpet av få sekunder. Ved å gjøre vanlige vannmoro og spennende å drikke, hjelper SodaStream forbrukerne med å drikke mer vann, mener Pepsi.