De første månedene dette året kjøpte israelerne nye biler, mange nye biler. Dermed handlet de seg ferdig, og andre kvartal i år falt bilsalget sterkt. Resultatet av bilsalget slo kraftig inn i tallene for veksten i bruttonasjonalproduktet, som vokste med 4,8 prosent i første kvartal, hovedsakelig på grunn av bølgen av bilkjøp, men kun med 2 prosent i andre kvartal, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.  Forbruksutgiftene økte 0,5% i andre kvartal, mens investeringer i anleggsmidler var på 6,6% og offentlige utgifter økte med 5,2%. Veksten i første halvdel av 2018 var 4% ifølge det israelske statistiske sentralbyråets første estimat. Finansdepartementet advarte allerede i fjor om at veksten i andre kvartal ville være mellom 2% og 2,5%, så dagens tall er ikke overraskende, skriver Globes.

De første månedene dette året kjøpte israelerne nye biler, mange nye biler. Dermed handlet de seg ferdig, og andre kvartal i år falt bilsalget sterkt. Resultatet av bilsalget slo kraftig inn i tallene for veksten i bruttonasjonalproduktet, som vokste med 4,8 prosent i første kvartal, hovedsakelig på grunn av bølgen av bilkjøp, men kun med 2 prosent i andre kvartal, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

 Forbruksutgiftene økte 0,5% i andre kvartal, mens investeringer i anleggsmidler var på 6,6% og offentlige utgifter økte med 5,2%. Veksten i første halvdel av 2018 var 4% ifølge det israelske statistiske sentralbyråets første estimat. Finansdepartementet advarte allerede i fjor om at veksten i andre kvartal ville være mellom 2% og 2,5%, så dagens tall er ikke overraskende, skriver Globes.