Trodde du det ikke fantes krokodiller i Israel? Da tok du feil. Krokodiller skaper problemer i Jordandalen, melder telegrambyrået Associated Press. De blomstrer og reproduseres, og er blitt et problem. Årsaken er et mislykket forsøk på å etablere en krokodillegård. Krokodillene ble hentet til en gård et fjernsted i den berømte dalen. Der mistet eieren kontrollene over reptilene, som kan bli godt over 70 år. Ved to anledninger har hundrevis av krokodiller rømt, men har heldigvis for badende israelere og jordanere i Jordanelven blitt funnet etter noen dager. Krokodillene ble hentet til den jødiske landsbyen Petzael i midten av 1990-tallet som en turistattraksjon. Men israelsk-palestinsk vold holdt besøkende vekke. Og gründeren Gadi Biton kjøpte krokodillefarmen. Hans intensjon var å tjene penger på å selge dem på grunn av huden. Men i 2012 kom en ny israelsk lov som definerte krokodiller som et beskyttet dyr og forbød å holde dem fanget for å tjene penger på kjøtt eller hud. Forsøk på å selge dem i utlandet mislyktes. "Det er hundrevis av krokodiller i denne gården og ingen vet hva de skal gjøres med," sier David Elhayani, leder av Jordan Valley Regional Council. Foreløpig er det ansatt en arbeidstaker som forer dyrene med døde kyllinger en gang hver 8. dag. "Jeg vil ikke tenke på hva som vil skje hvis en krokodille klarer å unnslippe og når Jordan River», sier han. Jordanelven er en grenseelv mellom Jordan og Israel «Da vil vi ha en internasjonal hendelse," legger han til. "Kanskje vil noen våkne og finne en rask løsning til dette problemet." Den mislykkede forretningsmannen nekter å snakke med Associated Press. Han skal ha gjort et forsøk på å flytte krokodillene til Kypros, men forsøket strandet på grunn av motstand fra lokale innbyggere. COGAT, den israelske forsvarsorganisasjonen som forvalter sivile saker i Judea og Samaria (Vestbredden), sier at det arbeides for å finne en "praktisk løsning" for krokodilleselskapet. Den anklaget gårdseieren for "mangel på samarbeid" uten å utdype, skriver Associated Press.

Trodde du det ikke fantes krokodiller i Israel? Da tok du feil. Krokodiller skaper problemer i Jordandalen, melder telegrambyrået Associated Press. De blomstrer og reproduseres, og er blitt et problem. Årsaken er et mislykket forsøk på å etablere en krokodillegård. Krokodillene ble hentet til en gård et fjernsted i den berømte dalen. Der mistet eieren kontrollene over reptilene, som kan bli godt over 70 år.

Ved to anledninger har hundrevis av krokodiller rømt, men har heldigvis for badende israelere og jordanere i Jordanelven blitt funnet etter noen dager.

Krokodillene ble hentet til den jødiske landsbyen Petzael i midten av 1990-tallet som en turistattraksjon. Men israelsk-palestinsk vold holdt besøkende vekke. Og gründeren Gadi Biton kjøpte krokodillefarmen. Hans intensjon var å tjene penger på å selge dem på grunn av huden. Men i 2012 kom en ny israelsk lov som definerte krokodiller som et beskyttet dyr og forbød å holde dem fanget for å tjene penger på kjøtt eller hud. Forsøk på å selge dem i utlandet mislyktes.

“Det er hundrevis av krokodiller i denne gården og ingen vet hva de skal gjøres med,” sier David Elhayani, leder av Jordan Valley Regional Council. Foreløpig er det ansatt en arbeidstaker som forer dyrene med døde kyllinger en gang hver 8. dag.

“Jeg vil ikke tenke på hva som vil skje hvis en krokodille klarer å unnslippe og når Jordan River», sier han. Jordanelven er en grenseelv mellom Jordan og Israel «Da vil vi ha en internasjonal hendelse,” legger han til. “Kanskje vil noen våkne og finne en rask løsning til dette problemet.” Den mislykkede forretningsmannen nekter å snakke med Associated Press. Han skal ha gjort et forsøk på å flytte krokodillene til Kypros, men forsøket strandet på grunn av motstand fra lokale innbyggere.

COGAT, den israelske forsvarsorganisasjonen som forvalter sivile saker i Judea og Samaria (Vestbredden), sier at det arbeides for å finne en “praktisk løsning” for krokodilleselskapet. Den anklaget gårdseieren for “mangel på samarbeid” uten å utdype, skriver Associated Press.