Israelske arkeologer har funneten ørering av gull fra den hellenistiske periode, et sjeldent funn i Israel, skriver World Israel News. Den pågående gravingen på parkeringsplassen Givati ​​i Davids nasjonalpark har gitt en ny skatt, kunngjorde Israels antikvitetsmyndighet (IAA) onsdag, skriver World Israel News. To stykker av intrikatformede gullsmykker ble funnet i nærheten av hverandre. De dateres fra den hellenistiske perioden (323-31 fkr). Den første var en øredobb i gull, som måler ca. 2,5 cm, med det detaljerte hodet på et horndyr, som kan være en antilope eller en hjort. Det har tydelige øyne og en munn, så vel som store ører, mens sløyfen ser ut som gullkabler. Forskerne er usikre på om den tilhørte en mann eller en kvinne, eller en jøde vs en ikke-jøde, men der er sikre på at den som hadde denne øresteinen definitivt tilhørte Jerusalems overklasse. «Dette kan bestemmes av nærhet til tempelberget og templet, som var funksjonelt på den tiden, så vel som kvaliteten på gullstykket av smykker,» heter det i en erklæring fra de israelske antikvitetsmyndighetene (IAA). Det andre funnet var en gullperle med brodert ornament som ligner et tynt taumønster, som deler perlene i to deler med seks spiraler på hver side. Ifølge Haifa Universitets arkeologer ble smykker laget med en teknikk som kalles filigran, hvor tråder og små metallperler brukes til å skape delikate og komplekse mønstre. "Smykkene ble funnet inne i en bygning som ble oppdaget under utgravningen, som dateres til den tidlige hellenistiske perioden - en fascinerende epoke som vi vet svært lite om når det gjelder Jerusalem", sier professor ved Tel Aviv University  Yuval Gadot og dr. Yiftah Shalev fra IAA. "I løpet av over et århundre med arkeologiske utgravinger i byen har det blitt gjort mange små funn fra denne perioden - hovedsakelig bestående av keramikkfragmenter og noen få mynter - men nesten ingen gjenstander fra bygninger som med sikkerhet kan dateres til denne perioden,» sier de  

Israelske arkeologer har funneten ørering av gull fra den hellenistiske periode, et sjeldent funn i Israel, skriver World Israel News. Den pågående gravingen på parkeringsplassen Givati ​​i Davids nasjonalpark har gitt en ny skatt, kunngjorde Israels antikvitetsmyndighet (IAA) onsdag, skriver World Israel News. To stykker av intrikatformede gullsmykker ble funnet i nærheten av hverandre. De dateres fra den hellenistiske perioden (323-31 fkr).

Den første var en øredobb i gull, som måler ca. 2,5 cm, med det detaljerte hodet på et horndyr, som kan være en antilope eller en hjort. Det har tydelige øyne og en munn, så vel som store ører, mens sløyfen ser ut som gullkabler.

Forskerne er usikre på om den tilhørte en mann eller en kvinne, eller en jøde vs en ikke-jøde, men der er sikre på at den som hadde denne øresteinen definitivt tilhørte Jerusalems overklasse. «Dette kan bestemmes av nærhet til tempelberget og templet, som var funksjonelt på den tiden, så vel som kvaliteten på gullstykket av smykker,» heter det i en erklæring fra de israelske antikvitetsmyndighetene (IAA).

Det andre funnet var en gullperle med brodert ornament som ligner et tynt taumønster, som deler perlene i to deler med seks spiraler på hver side. Ifølge Haifa Universitets arkeologer ble smykker laget med en teknikk som kalles filigran, hvor tråder og små metallperler brukes til å skape delikate og komplekse mønstre.

“Smykkene ble funnet inne i en bygning som ble oppdaget under utgravningen, som dateres til den tidlige hellenistiske perioden – en fascinerende epoke som vi vet svært lite om når det gjelder Jerusalem”, sier professor ved Tel Aviv University  Yuval Gadot og dr. Yiftah Shalev fra IAA. “I løpet av over et århundre med arkeologiske utgravinger i byen har det blitt gjort mange små funn fra denne perioden – hovedsakelig bestående av keramikkfragmenter og noen få mynter – men nesten ingen gjenstander fra bygninger som med sikkerhet kan dateres til denne perioden,» sier de