Et egyptisk selskap planlegger å begynne å importere gass fra Israel for re-eksport i første kvartal 2019, sier kilder i landets energisektor. Planen følger avtaler undertegnet i februar for Egypt om å kjøpe israelsk gass verd 15 milliarder dollar over en periode på 10 år. "Importen vil først starte med små mengder og vil gradvis øke for å nå klimaks i september 2019," sier en egyptisk tjenestemann til Israel Hayom. Han gir ingen detaljer om priser eller mengder. Partnere i Israels Tamar og Leviathan offshore gassfelt sa i februar at de ville levere det private egyptiske selskapet Dolphinus Holdings med rundt 64 milliarder kubikkmeter gass over et tiår. Halvdelen kommer fra hvert felt, og inntektene vil bli delt like, sa de. Ingen dato ble angitt for eksportstart. Avtalen har ført til kontrovers i Egypt, som for noen år siden eksporterte gass til Israel. Egypt håper importen vil bidra til å gjøre landet til et regionalt energihub.

Et egyptisk selskap planlegger å begynne å importere gass fra Israel for re-eksport i første kvartal 2019, sier kilder i landets energisektor. Planen følger avtaler undertegnet i februar for Egypt om å kjøpe israelsk gass verd 15 milliarder dollar over en periode på 10 år. “Importen vil først starte med små mengder og vil gradvis øke for å nå klimaks i september 2019,” sier en egyptisk tjenestemann til Israel Hayom. Han gir ingen detaljer om priser eller mengder.

Partnere i Israels Tamar og Leviathan offshore gassfelt sa i februar at de ville levere det private egyptiske selskapet Dolphinus Holdings med rundt 64 milliarder kubikkmeter gass over et tiår. Halvdelen kommer fra hvert felt, og inntektene vil bli delt like, sa de. Ingen dato ble angitt for eksportstart. Avtalen har ført til kontrovers i Egypt, som for noen år siden eksporterte gass til Israel. Egypt håper importen vil bidra til å gjøre landet til et regionalt energihub.