Israelske aksjer hoppet nesten 2% på søndag etter at det internasjonale kredittvurderingsbyrå Standard & Poors oppgraderte landets statsgjeldsrating fra "A +" til "AA-". Israel har gjennom flere år hatt gode vurderinger fra de ulike kredittvurderingsfirmaene, men de blir likevel stadig bedre. For en drøy uke siden endret det globale kredittvurderingsfirmaet Moody vurderingen av Israels til “positive” fra “stabil” og bekreftet sin A1 kredittvurdering. Analytikere mener at de gode kredittvurderingene på kort sikt vil øke aksjekursene og verdiene på obligasjoner, skriver Israel Hayom. I likhet med Moody mener nå Standard & Poor at Israelsk økonomi er stabil og ikke bare positiv. Eneste ulempen med de gode vurderingene er at det kan styrke den israelske pengeenheten Shekel, som sentralbanken sliter med å svekke med formål å styrke den israelske eksporten. Den kan også presse ned obligasjonsrenter, som er drevet høyere i forventningen om at rentene vil bli hevet, sier Jonathan Katz, sjeføkonom på Leader Capital Markets til Israel Hayom. Han mener at lavere obligasjonsutbytte er godt for økonomien. Positivt er det at den gode kredittvurderingen kan trekke til seg utenlandske investeringer. "Det er mange internasjonale passive midler som kan investere i 'AA' 'men ikke' A + '-land, slik at vi kan forvente flere investeringer som kommer til Israel,» sier han. Eldad Tamir, leder av investeringsfirmaet Tamir Fishman, sier imidlertid at han ikke tror at bedre vurdering vil resultere i dramatisk endring i Israels økonomi. "De største utfordringene for økonomien er fortsatt ganske store," sier han og peker blant annet på mangelen på integrering i arbeidslivet fra store sektorer av befolkningen som den ultra-ortodokse, og mangel på ingeniører. Finansminister Moshe Kahlon sier at oppgraderingen vil spare økonomien milliarder shekel i finansieringskostnader, som regjeringen vil allokere til helse, utdanning og velferd. Kahlons finanspolitikk har ofte blitt kritisert av sentralbanken, skriver Israel Hayom, særlig hans arbeid for for å senke skatter.

Israelske aksjer hoppet nesten 2% på søndag etter at det internasjonale kredittvurderingsbyrå Standard & Poors oppgraderte landets statsgjeldsrating fra “A +” til “AA-“. Israel har gjennom flere år hatt gode vurderinger fra de ulike kredittvurderingsfirmaene, men de blir likevel stadig bedre. For en drøy uke siden endret det globale kredittvurderingsfirmaet Moody vurderingen av Israels til “positive” fra “stabil” og bekreftet sin A1 kredittvurdering.

Analytikere mener at de gode kredittvurderingene på kort sikt vil øke aksjekursene og verdiene på obligasjoner, skriver Israel Hayom.

I likhet med Moody mener nå Standard & Poor at Israelsk økonomi er stabil og ikke bare positiv. Eneste ulempen med de gode vurderingene er at det kan styrke den israelske pengeenheten Shekel, som sentralbanken sliter med å svekke med formål å styrke den israelske eksporten. Den kan også presse ned obligasjonsrenter, som er drevet høyere i forventningen om at rentene vil bli hevet, sier Jonathan Katz, sjeføkonom på Leader Capital Markets til Israel Hayom. Han mener at lavere obligasjonsutbytte er godt for økonomien. Positivt er det at den gode kredittvurderingen kan trekke til seg utenlandske investeringer. “Det er mange internasjonale passive midler som kan investere i ‘AA’ ‘men ikke’ A + ‘-land, slik at vi kan forvente flere investeringer som kommer til Israel,» sier han.

Eldad Tamir, leder av investeringsfirmaet Tamir Fishman, sier imidlertid at han ikke tror at bedre vurdering vil resultere i dramatisk endring i Israels økonomi. “De største utfordringene for økonomien er fortsatt ganske store,” sier han og peker blant annet på mangelen på integrering i arbeidslivet fra store sektorer av befolkningen som den ultra-ortodokse, og mangel på ingeniører.

Finansminister Moshe Kahlon sier at oppgraderingen vil spare økonomien milliarder shekel i finansieringskostnader, som regjeringen vil allokere til helse, utdanning og velferd. Kahlons finanspolitikk har ofte blitt kritisert av sentralbanken, skriver Israel Hayom, særlig hans arbeid for for å senke skatter.