Israel utvider sin støtte til ultra-ortodokse gründere for å gjøre det lettere for dem å få tilgang til finansiering og integrere seg i Israels blomstrende høyteknologi, skriver World Israel News. Israels departement for økonomi, industri og innovasjon har kunngjort at staten utvider sin støtte til ultra-ortodokse teknologiske entreprenører. Økonomi- og industriministeriet forklarer at under de reviderte vilkårene for et program som har vært i kraft siden 2014, vil teknologivirksomheter som er minst 33 prosent eid av ultra-ortodokse gründere, få støtte i to år - 75 prosent av deres forskning og utviklingskostnader for første år og 70 prosent for andre. Det opprinnelige programmet ga bare finansiering i ett år. Disse oppstartene vil være berettiget til tilskudd på opptil 2,5 millioner shekel (682,000 dollar) i det første året og opptil 4,5 millioner shekel i andre. Programmet opprinnelig var på 2,3 millioner shekel i det første året. Videre vil staten gi verktøy for å maksimere tilskuddets bruk og selskapenes suksess, heter det i uttalelsen fra departementet. Dette inkluderer målrettet eksponering, entreprenøropplæring og muligheten for å bruke noen av bevilgningen til bedrifts- eller markedsrådgivning. Innovasjonsmyndigheten arbeider med et lignende program for å yte finansiering til israelske arabiske entreprenører, rapporterte Times of Israel. "Israels innovasjonsmyndighets program for å støtte oppstart i den ultra-ortodokse sektoren er et ekstra verktøy i regjeringens politikk for å øke antall ansatte i høyteknologisk industri og å skape et støttende miljø for oppstart via statsfinansiering, sier Israels økonomiminister Eli Cohen.  

Israel utvider sin støtte til ultra-ortodokse gründere for å gjøre det lettere for dem å få tilgang til finansiering og integrere seg i Israels blomstrende høyteknologi, skriver World Israel News. Israels departement for økonomi, industri og innovasjon har kunngjort at staten utvider sin støtte til ultra-ortodokse teknologiske entreprenører.

Økonomi- og industriministeriet forklarer at under de reviderte vilkårene for et program som har vært i kraft siden 2014, vil teknologivirksomheter som er minst 33 prosent eid av ultra-ortodokse gründere, få støtte i to år – 75 prosent av deres forskning og utviklingskostnader for første år og 70 prosent for andre. Det opprinnelige programmet ga bare finansiering i ett år.

Disse oppstartene vil være berettiget til tilskudd på opptil 2,5 millioner shekel (682,000 dollar) i det første året og opptil 4,5 millioner shekel i andre. Programmet opprinnelig var på 2,3 millioner shekel i det første året.

Videre vil staten gi verktøy for å maksimere tilskuddets bruk og selskapenes suksess, heter det i uttalelsen fra departementet. Dette inkluderer målrettet eksponering, entreprenøropplæring og muligheten for å bruke noen av bevilgningen til bedrifts- eller markedsrådgivning. Innovasjonsmyndigheten arbeider med et lignende program for å yte finansiering til israelske arabiske entreprenører, rapporterte Times of Israel.

“Israels innovasjonsmyndighets program for å støtte oppstart i den ultra-ortodokse sektoren er et ekstra verktøy i regjeringens politikk for å øke antall ansatte i høyteknologisk industri og å skape et støttende miljø for oppstart via statsfinansiering, sier Israels økonomiminister Eli Cohen.