Israel og Egypt har fornyet sine handelsforbindelser etter en lengre periode med stagnasjon. Nylig møttes egyptiske og israelske embetsmenn i Kairo for å diskutere måter å utvide rekkevidden av deres kvalifiserte industrisoneavtale. Vanligvis kjent som QIZ-protokollen ble denne prosessen etablert av den amerikanske kongressen i 1996 i et forsøk på å fremme økonomiske bånd mellom Israel og dets naboer, skriver Israel Hayom. Israel og Egypt undertegnet en industrisoneavtale i 2004. Den israelske delegasjonen omfattet økonomi- og næringsdepartementets ansvarlige leder for industrisoneavtalen, Gabby Bar, utenriksdepartementets økonomiske relasjon for avdeling for økonomi, Amira Oron, og andre senioransatte i Israels tollmyndighet og privat sektor. Lokale medier rapporterte ifølge Israel Hayom at delegasjonen møtte senioransatte i Egypts handels- og industridepartement, diplomater fra den amerikanske ambassaden i Kairo og flere fremtredende egyptiske forretningsmenn. Møtet fokuserte på å fremme handelsforbindelser mellom Israel og Egypt i henhold til avtalen, som både den israelske og egyptiske regjeringen ser som avgjørende for økonomiske forhold og som en plattform for å fremme deres generelle bilaterale forhold. Egypt annonserte sine planer om å gjenåpne Nitzana-grensekrysset, en internasjonal terminal som håndterer handel. Krysset ble stengt i januar på grunn av Egypts kamp mot Den islamske statens terrorister i Sinai-halvøya. Dan Catarivas, direktør for utenrikshandel og internasjonale relasjoner i den israelske produsentforeningen, forteller til Israel Hayom at møtet fokuserte på det betydelige potensialet for å øke import og eksport ved å videre diversifisere sektorene som inngår i industrisoneavtalen, samt effektivisering av utstedelse av visum på begge sider. "Egypt er i ferd med å gjennomføre svært betydelige økonomiske reformer som vil skape mange forretningsmuligheter for utlendinger, inkludert israelere," sier han.

Israel og Egypt har fornyet sine handelsforbindelser etter en lengre periode med stagnasjon. Nylig møttes egyptiske og israelske embetsmenn i Kairo for å diskutere måter å utvide rekkevidden av deres kvalifiserte industrisoneavtale. Vanligvis kjent som QIZ-protokollen ble denne prosessen etablert av den amerikanske kongressen i 1996 i et forsøk på å fremme økonomiske bånd mellom Israel og dets naboer, skriver Israel Hayom.

Israel og Egypt undertegnet en industrisoneavtale i 2004.

Den israelske delegasjonen omfattet økonomi- og næringsdepartementets ansvarlige leder for industrisoneavtalen, Gabby Bar, utenriksdepartementets økonomiske relasjon for avdeling for økonomi, Amira Oron, og andre senioransatte i Israels tollmyndighet og privat sektor.

Lokale medier rapporterte ifølge Israel Hayom at delegasjonen møtte senioransatte i Egypts handels- og industridepartement, diplomater fra den amerikanske ambassaden i Kairo og flere fremtredende egyptiske forretningsmenn. Møtet fokuserte på å fremme handelsforbindelser mellom Israel og Egypt i henhold til avtalen, som både den israelske og egyptiske regjeringen ser som avgjørende for økonomiske forhold og som en plattform for å fremme deres generelle bilaterale forhold.

Egypt annonserte sine planer om å gjenåpne Nitzana-grensekrysset, en internasjonal terminal som håndterer handel. Krysset ble stengt i januar på grunn av Egypts kamp mot Den islamske statens terrorister i Sinai-halvøya.

Dan Catarivas, direktør for utenrikshandel og internasjonale relasjoner i den israelske produsentforeningen, forteller til Israel Hayom at møtet fokuserte på det betydelige potensialet for å øke import og eksport ved å videre diversifisere sektorene som inngår i industrisoneavtalen, samt effektivisering av utstedelse av visum på begge sider.

“Egypt er i ferd med å gjennomføre svært betydelige økonomiske reformer som vil skape mange forretningsmuligheter for utlendinger, inkludert israelere,” sier han.