Mandag startet “the 52nd International Children's Games” i Jerusalem, med 1500 deltagere fra 12 til 15 år fra 31 land. Det er første gang Israel er vert for arrangementet, som gikk av stabelen for første gang i 1968. Åpningsseremonien ble holdt ved Sultans basseng i hovedstaden, med deltagelse fra Jerusalems ordfører Nir Barkat, og 400 barn fra israelske samfunn nær grensen til Gaza. Barnene i grenseområdet, som har opplevd en dramatisk stigning i vold i løpet av de siste konfliktene med palestinerne i Gaza, var invitert til æresgjester. I de kommende dagene vil idrettsutøvere konkurrere i en rekke arrangementer, inkludert fotball, basketball, svømming, tennis, streetball (3-på-3 utendørs basketball), volleyball og judo. Den israelske delegasjonen består av 220 idrettsutøvere, skriver Israel Hayom. Slagordet for årets spill er "Play fair, vinn en venn." Sportsbegivenhetene vil bli avholdt i syv idrettsanlegg over hele byen, inkludert YMCAs nye anlegg. "Israels hovedstad er vert for spillene, og det er en fantastisk feiring for Jerusalem og for Israel generelt," fortalte Barkat til publikum. Han mente at idrettsutøverne etter å ha sett Jerusalem vil bli ambassadører for den israelske hovedstaden over hele verden.

Mandag startet “the 52nd International Children’s Games” i Jerusalem, med 1500 deltagere fra 12 til 15 år fra 31 land. Det er første gang Israel er vert for arrangementet, som gikk av stabelen for første gang i 1968. Åpningsseremonien ble holdt ved Sultans basseng i hovedstaden, med deltagelse fra Jerusalems ordfører Nir Barkat, og 400 barn fra israelske samfunn nær grensen til Gaza.

Barnene i grenseområdet, som har opplevd en dramatisk stigning i vold i løpet av de siste konfliktene med palestinerne i Gaza, var invitert til æresgjester.

I de kommende dagene vil idrettsutøvere konkurrere i en rekke arrangementer, inkludert fotball, basketball, svømming, tennis, streetball (3-på-3 utendørs basketball), volleyball og judo. Den israelske delegasjonen består av 220 idrettsutøvere, skriver Israel Hayom. Slagordet for årets spill er “Play fair, vinn en venn.” Sportsbegivenhetene vil bli avholdt i syv idrettsanlegg over hele byen, inkludert YMCAs nye anlegg.

“Israels hovedstad er vert for spillene, og det er en fantastisk feiring for Jerusalem og for Israel generelt,” fortalte Barkat til publikum. Han mente at idrettsutøverne etter å ha sett Jerusalem vil bli ambassadører for den israelske hovedstaden over hele verden.