Det globale kredittvurderingsfirmaet Moody har endret vurderingen av Israels til "positive" fra "stabil" og bekreftet sin A1 kredittvurdering. Moody's rapport, utstedt fredag, bemerket de forbedrede økonomiske og diplomatiske båndene med de moderate arabiske landene og sier at byrået kan komme til å oppgradere Israels kredittvurdering igjen i nær fremtid. Når firmaet mener at Israels økonomiske utsikter nå er positive heller enn stabile skyldes det landets «solide finanspolitiske ytelse og økonomiske motstandskraft». Moody sier videre at det å bekrefte Israels kredittvurdering på A1 gjenspeiler Israels evne til å balansere et dynamisk finansmiljø og et sterkt institusjonelt rammeverk mot langsiktige strukturendringer på arbeidsmarkedet og pågående geopolitiske risikoer. Israels finansminister Moshe Kahlon mener at rapporten fra kredittvurderingsfirmaet er enda et bevis på at Israels økonomi er stabil og robust, skriver Israel Hayom. "I dag har Israels økonomi presentert de beste makrodataene siden landet ble grunnlagt - den laveste ledigheten, solid vekst, en nedgang i gjelds-forholdet og den høyeste kredittvurdering noensinne, "sier han.      

Det globale kredittvurderingsfirmaet Moody har endret vurderingen av Israels til “positive” fra “stabil” og bekreftet sin A1 kredittvurdering. Moody’s rapport, utstedt fredag, bemerket de forbedrede økonomiske og diplomatiske båndene med de moderate arabiske landene og sier at byrået kan komme til å oppgradere Israels kredittvurdering igjen i nær fremtid. Når firmaet mener at Israels økonomiske utsikter nå er positive heller enn stabile skyldes det landets «solide finanspolitiske ytelse og økonomiske motstandskraft».

Moody sier videre at det å bekrefte Israels kredittvurdering på A1 gjenspeiler Israels evne til å balansere et dynamisk finansmiljø og et sterkt institusjonelt rammeverk mot langsiktige strukturendringer på arbeidsmarkedet og pågående geopolitiske risikoer.

Israels finansminister Moshe Kahlon mener at rapporten fra kredittvurderingsfirmaet er enda et bevis på at Israels økonomi er stabil og robust, skriver Israel Hayom. “I dag har Israels økonomi presentert de beste makrodataene siden landet ble grunnlagt – den laveste ledigheten, solid vekst, en nedgang i gjelds-forholdet og den høyeste kredittvurdering noensinne, “sier han.