Israel Aerospace Industries og det tsjekkiske firmaet Aero Vodochody har deltatt på Farnborough airshow i Storbritannia. Der introduserte de et kostnadseffektivt angrepsfly, kalt F / A-259 Striker, en flytype som egner seg for nærflytstøtte, bekjempelse av opprørshandlinger og grensepatruljering med avlytningsmuligheter, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. F / A-259 Striker kombinerer robustheten og effektiviteten til sin vellykkede forgjenger, L-159 Alca med de nyeste fremskritt innen avionikk og flysystemteknologi. Flyet drives av en Honeywell F124-motor og bruker fordeler av en våt vinge. Det gjør F / A-259 Striker sterk på manøvrerbarhet og rekkevidde, skriver Globes. "I dag er nasjonale luftstyrker på jakt etter en løsning på hvordan man kan oppfylle et stort utvalg av oppdrag på en rimelig måte, samtidig som man beholder høy overlevelse av flyet og mannskapet. Aero og IAI introduserer F / A-259 Striker med et bredt spekter av kampmuligheter som oppfyller de behovene som luftforsvar over hele verden har ved å oppnå god ytelse med lave anskaffelses-, drifts- og vedlikeholdskostnader,» sier det tsjekkiske selskapets administrerende direktør Giuseppe Giordo til Globes. "Det er ikke så mange fly på markedet som gir slike evner, fordi det er et nytt krav," legger han til.  

Israel Aerospace Industries og det tsjekkiske firmaet Aero Vodochody har deltatt på Farnborough airshow i Storbritannia. Der introduserte de et kostnadseffektivt angrepsfly, kalt F / A-259 Striker, en flytype som egner seg for nærflytstøtte, bekjempelse av opprørshandlinger og grensepatruljering med avlytningsmuligheter, skriver den israelske næringslivsavisen Globes.

F / A-259 Striker kombinerer robustheten og effektiviteten til sin vellykkede forgjenger, L-159 Alca med de nyeste fremskritt innen avionikk og flysystemteknologi. Flyet drives av en Honeywell F124-motor og bruker fordeler av en våt vinge. Det gjør F / A-259 Striker sterk på manøvrerbarhet og rekkevidde, skriver Globes.

“I dag er nasjonale luftstyrker på jakt etter en løsning på hvordan man kan oppfylle et stort utvalg av oppdrag på en rimelig måte, samtidig som man beholder høy overlevelse av flyet og mannskapet. Aero og IAI introduserer F / A-259 Striker med et bredt spekter av kampmuligheter som oppfyller de behovene som luftforsvar over hele verden har ved å oppnå god ytelse med lave anskaffelses-, drifts- og vedlikeholdskostnader,» sier det tsjekkiske selskapets administrerende direktør Giuseppe Giordo til Globes. “Det er ikke så mange fly på markedet som gir slike evner, fordi det er et nytt krav,” legger han til.