Det israelske feriestedet Eilat håper at en ny flyplass vil tiltrekke seg en million utenlandske besøkende hvert år innen 2025, og tror veksten først og fremst vil skje blant østeuropeerne, skriver Israel Hayom. Turismen til Israel slo alle rekorder i fjor, med 3,6 millioner turister som la igjen 5.5 milliarder dollar. Men tre fjerdedeler av dem valgte Jerusalem. For fremtiden håper Eilat å få en større andel av turistene, spesielt om vinteren når temperaturene er høye. I dag står hotellene halvtomme vinterhalvåret. Reisende til Eilat som flyr til Israels hovedflyplass, Ben-Gurion internasjonale flyplass i nærheten av Tel Aviv, må ta en ekstra innenlandsflytur eller gjøre en vanskelig fire timers kjøretur gjennom Negev-ørkenen. Dagens flyplass i Eilat ligger midt i sentrum av byen og kan kun ta imot åtte fly i timen, og ingen brede fly, skriver Israel Hayom. Kapasiteten er allerede sprengt med de rundt 1,4 millionene israelere som flyr til Eilat hvert år. Internasjonale fly lander på den sivile delen av Ovda militære flyplass. Den ligger 60 kilometer utenfor badebyen. Mer enn 175 000 utenlandske turister fløy inn i Ovda i de første fem månedene i år, doblet hele tallet for 2017. Den nye flyplassen som er under bygging og vil koste 500 millioner dollar vil bedre kapasiteten radikalt og ligger bare 18 kilometer fra byen. Den vil få en kapasitet på 2,5 millioner passasjerer, og har mulighet for utvidelse. Når den åpner i oktober vil den være i stand til å håndtere 20 avganger og landinger pr. time og ta imot større fly som Boeing 747s. Flyplassen er oppkalt etter Israels første NASA-astronaut, Ilan Ramon, som døde i 2003 ombord på romfergen Columbia. Når den nye flyplassen tas i bruk vil Ovda militære flyplass bli en ren militær flyplass. De fleste lavprisflyselskapene som Irlands Ryanair flyr i dag vintersesongen til Ovda, spesielt fra Øst- og Sentral-Europa, hvor stigende levestandard gir folk bedre råd til ferier. Forbindelser med Vest-Europa vokser også, skriver Israel Hayom. Denne vinteren starter det nye flyruter fra Zürich og Madrid. Ryanair, Europas største lavprisselskap, vil legge til flyreiser fra Praha i vinter og dermed ha totalt 15 ruter til Eilat. "Vi endte i fjor med 48 ukentlige flyreiser til Eilat, og jeg tror at fra neste vinter som starter i september, vil se mer enn 50 kanskje nesten 60 flyreiser per uke, noe som er en stor forandring», sier den israelske turismeministeren Yariv Levin. "Flyplassen er nødvendig for byen Eilat og Israel, og skal bli den nye porten til Israel. Den nye flyplassen vil bli alternativ til Ben-Gurion flyplass med en kapasitet på ca. 2 millioner passasjerer på innenriksfly og internasjonale flyvninger," sier Ramon International Airports direktør Hanan Moscovitz.

Det israelske feriestedet Eilat håper at en ny flyplass vil tiltrekke seg en million utenlandske besøkende hvert år innen 2025, og tror veksten først og fremst vil skje blant østeuropeerne, skriver Israel Hayom. Turismen til Israel slo alle rekorder i fjor, med 3,6 millioner turister som la igjen 5.5 milliarder dollar. Men tre fjerdedeler av dem valgte Jerusalem.

For fremtiden håper Eilat å få en større andel av turistene, spesielt om vinteren når temperaturene er høye. I dag står hotellene halvtomme vinterhalvåret. Reisende til Eilat som flyr til Israels hovedflyplass, Ben-Gurion internasjonale flyplass i nærheten av Tel Aviv, må ta en ekstra innenlandsflytur eller gjøre en vanskelig fire timers kjøretur gjennom Negev-ørkenen.

Dagens flyplass i Eilat ligger midt i sentrum av byen og kan kun ta imot åtte fly i timen, og ingen brede fly, skriver Israel Hayom. Kapasiteten er allerede sprengt med de rundt 1,4 millionene israelere som flyr til Eilat hvert år. Internasjonale fly lander på den sivile delen av Ovda militære flyplass. Den ligger 60 kilometer utenfor badebyen. Mer enn 175 000 utenlandske turister fløy inn i Ovda i de første fem månedene i år, doblet hele tallet for 2017.

Den nye flyplassen som er under bygging og vil koste 500 millioner dollar vil bedre kapasiteten radikalt og ligger bare 18 kilometer fra byen. Den vil få en kapasitet på 2,5 millioner passasjerer, og har mulighet for utvidelse. Når den åpner i oktober vil den være i stand til å håndtere 20 avganger og landinger pr. time og ta imot større fly som Boeing 747s. Flyplassen er oppkalt etter Israels første NASA-astronaut, Ilan Ramon, som døde i 2003 ombord på romfergen Columbia. Når den nye flyplassen tas i bruk vil Ovda militære flyplass bli en ren militær flyplass.

De fleste lavprisflyselskapene som Irlands Ryanair flyr i dag vintersesongen til Ovda, spesielt fra Øst- og Sentral-Europa, hvor stigende levestandard gir folk bedre råd til ferier. Forbindelser med Vest-Europa vokser også, skriver Israel Hayom. Denne vinteren starter det nye flyruter fra Zürich og Madrid. Ryanair, Europas største lavprisselskap, vil legge til flyreiser fra Praha i vinter og dermed ha totalt 15 ruter til Eilat.

“Vi endte i fjor med 48 ukentlige flyreiser til Eilat, og jeg tror at fra neste vinter som starter i september, vil se mer enn 50 kanskje nesten 60 flyreiser per uke, noe som er en stor forandring», sier den israelske turismeministeren Yariv Levin.

“Flyplassen er nødvendig for byen Eilat og Israel, og skal bli den nye porten til Israel. Den nye flyplassen vil bli alternativ til Ben-Gurion flyplass med en kapasitet på ca. 2 millioner passasjerer på innenriksfly og internasjonale flyvninger,” sier Ramon International Airports direktør Hanan Moscovitz.