Israel kan bli det fjerde landet i verden som lander et romfartøy på månen, skriver World Israel News. En frivillig israelsk organisasjon tilknyttet lokale høyteknologiske og forskningsmiljøer planlegger å sende et romfartøy til månen som en pedagogisk innsats. SpaceIL-organisasjonen annonserte nylig at den vil sende et lite ubemannet romfartøy til månen i desember, med en forventet landingsdato 13. februar 2019. Landingsfartøyet vil bli lasset på en SpaceX-rakett fra Cape Canaveral, Florida, som vil frigjøre sin last 60.000 kilometer fra månen. Romskipet vil gå rundt jorden i en stadig bredere, elliptisk bane som til slutt vil gjøre det mulig å krysse banen til månen. På den tiden skal den brenne motoren for å bremse og komme inn i en månebane, og til slutt lande forsiktig på den steinete overflaten. "Det er et lite, smart romskip," sier SpaceILs administrerende direktør Dr. Ido Anteby. "Det er en meter og en halv ganger to meter, og vil veie 600 kg. ved start. Det meste av vekten er drivstoff, og når det lander, vil det bare veie 180 kg. Det vil være i kontakt med jordstasjoner over hele verden; Vi vil være i radiokontakt med fartøyet gjennom hele turen." Den første oppgaven vil ifølge SpaceIL være å plante et israelsk flagg på overflaten og ta stillbilder og video.

Israel kan bli det fjerde landet i verden som lander et romfartøy på månen, skriver World Israel News. En frivillig israelsk organisasjon tilknyttet lokale høyteknologiske og forskningsmiljøer planlegger å sende et romfartøy til månen som en pedagogisk innsats. SpaceIL-organisasjonen annonserte nylig at den vil sende et lite ubemannet romfartøy til månen i desember, med en forventet landingsdato 13. februar 2019.

Landingsfartøyet vil bli lasset på en SpaceX-rakett fra Cape Canaveral, Florida, som vil frigjøre sin last 60.000 kilometer fra månen. Romskipet vil gå rundt jorden i en stadig bredere, elliptisk bane som til slutt vil gjøre det mulig å krysse banen til månen. På den tiden skal den brenne motoren for å bremse og komme inn i en månebane, og til slutt lande forsiktig på den steinete overflaten.

“Det er et lite, smart romskip,” sier SpaceILs administrerende direktør Dr. Ido Anteby. “Det er en meter og en halv ganger to meter, og vil veie 600 kg. ved start. Det meste av vekten er drivstoff, og når det lander, vil det bare veie 180 kg. Det vil være i kontakt med jordstasjoner over hele verden; Vi vil være i radiokontakt med fartøyet gjennom hele turen.” Den første oppgaven vil ifølge SpaceIL være å plante et israelsk flagg på overflaten og ta stillbilder og video.