Israel er det åttende mektigste landet i verden, ifølge magasinet U.S. News & World Reports 2018 «beste land»-rangering, skriver Israel Hayom. Israel plasseres foran de fleste europeiske land, Australia og Canada. Maktindeksen måler et lands evne til å projisere sin innflytelse på den globale scenen ved hjelp av dets sin diplomatiske, økonomiske og militære styrke. USA er fortsatt rangert på førsteplass, og magasinet viser til at USA er den dominerende økonomiske og militære makten i verden, og at landets kulturelle innflytelse er utbredt over hele verden. Israel er rangert bak Russland, Kina, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Japan, og foran Saudi-Arabia og De forente Emirater. "I forhold til sin relative liten størrelse har landet spilt en stor rolle i globale saker», konkluderer U.S. News & World Report. "Landet har en sterk økonomi, landemerker av betydning for flere religioner og anstrengt forhold til mange av sine arabiske naboer," heter det i rapporten. "Israel har en teknologisk avansert markedsøkonomi med diamanter, høyteknologisk utstyr og legemidler blant sin store eksport. Landet er svært høyt utviklet med hensyn til forventet levealder, utdanning, inntekt per innbygger og andre indikatorer for menneskelig utvikling. Men landet har også en av de mest ulike økonomiene i den vestlige verden, med betydelige gap mellom rike og fattige," heter det videre. Andre Midtøsten-land på listen er Iran på 13. plass på grunn av sine store oljereserver (indeksen ble avsluttet før fornyelsen av økonomiske sanksjoner mot den islamske republikken); Tyrkia på 14. plass og Egypt på 25. plass.

Israel er det åttende mektigste landet i verden, ifølge magasinet U.S. News & World Reports 2018 «beste land»-rangering, skriver Israel Hayom. Israel plasseres foran de fleste europeiske land, Australia og Canada.

Maktindeksen måler et lands evne til å projisere sin innflytelse på den globale scenen ved hjelp av dets sin diplomatiske, økonomiske og militære styrke.

USA er fortsatt rangert på førsteplass, og magasinet viser til at USA er den dominerende økonomiske og militære makten i verden, og at landets kulturelle innflytelse er utbredt over hele verden. Israel er rangert bak Russland, Kina, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Japan, og foran Saudi-Arabia og De forente Emirater.

“I forhold til sin relative liten størrelse har landet spilt en stor rolle i globale saker», konkluderer U.S. News & World Report. “Landet har en sterk økonomi, landemerker av betydning for flere religioner og anstrengt forhold til mange av sine arabiske naboer,” heter det i rapporten. “Israel har en teknologisk avansert markedsøkonomi med diamanter, høyteknologisk utstyr og legemidler blant sin store eksport. Landet er svært høyt utviklet med hensyn til forventet levealder, utdanning, inntekt per innbygger og andre indikatorer for menneskelig utvikling. Men landet har også en av de mest ulike økonomiene i den vestlige verden, med betydelige gap mellom rike og fattige,” heter det videre.

Andre Midtøsten-land på listen er Iran på 13. plass på grunn av sine store oljereserver (indeksen ble avsluttet før fornyelsen av økonomiske sanksjoner mot den islamske republikken); Tyrkia på 14. plass og Egypt på 25. plass.