Etter flere tiår med planlegging og forsinkelser åpner Israel dørene til et nytt nasjonalt naturhistorisk museum i Tel Aviv denne måneden, et anlegg som tar sikte på å øke vitenskapelig utdanning til tross for religiøs motstand mot evolusjonsteorien, skriver Associated Press. Den ultramoderne bygningen formet som en ark huser over 5,5 millioner prøver av arter fra hele verden. Men Steinhardt Museum of Natural History, som blir museets navn, legger særlig vekt på flora og fauna til det hellige land og Midtøsten. Prosjektet har kostet 40 millioner dollar og er i stor grad finansiert av den amerikanske milliardæren Michael Steinhardt, en stor donor til Israel som holder flere eksotiske dyr på sin eiendom nord for Manhattan. Museets kuratorer sier at institusjonen, som det eneste naturhistoriske forskningssenteret i Midtøsten, har som mål å øke offentlig bevissthet om naturen og miljøet ved å markere både landets økologiske mangfold ved grensen mellom tre kontinenter, og ødeleggelsene utført av moderne utvikling. Salene kombinerer tradisjonelle dioramas og innovative interaktive skjermer for å vise tusenvis av eksemplarer. Fyllede hauker, pelikaner og gribber som svirrer rundt bygningens inngang er ment å skildre episke fugleflyttinger fra Afrika til Europa gjennom Israel. "Hovedmålet med museet er å bringe publikum nærmere naturen," sier Alon Sapan, museets direktør. Bak kulissene finnes museets laboratorier og forskningsanlegg, slik at hundrevis av forskere fra en rekke fagområder kan studere prøver av den naturlige verden i samlingen.

Etter flere tiår med planlegging og forsinkelser åpner Israel dørene til et nytt nasjonalt naturhistorisk museum i Tel Aviv denne måneden, et anlegg som tar sikte på å øke vitenskapelig utdanning til tross for religiøs motstand mot evolusjonsteorien, skriver Associated Press.

Den ultramoderne bygningen formet som en ark huser over 5,5 millioner prøver av arter fra hele verden. Men Steinhardt Museum of Natural History, som blir museets navn, legger særlig vekt på flora og fauna til det hellige land og Midtøsten. Prosjektet har kostet 40 millioner dollar og er i stor grad finansiert av den amerikanske milliardæren Michael Steinhardt, en stor donor til Israel som holder flere eksotiske dyr på sin eiendom nord for Manhattan.

Museets kuratorer sier at institusjonen, som det eneste naturhistoriske forskningssenteret i Midtøsten, har som mål å øke offentlig bevissthet om naturen og miljøet ved å markere både landets økologiske mangfold ved grensen mellom tre kontinenter, og ødeleggelsene utført av moderne utvikling.

Salene kombinerer tradisjonelle dioramas og innovative interaktive skjermer for å vise tusenvis av eksemplarer. Fyllede hauker, pelikaner og gribber som svirrer rundt bygningens inngang er ment å skildre episke fugleflyttinger fra Afrika til Europa gjennom Israel. “Hovedmålet med museet er å bringe publikum nærmere naturen,” sier Alon Sapan, museets direktør.

Bak kulissene finnes museets laboratorier og forskningsanlegg, slik at hundrevis av forskere fra en rekke fagområder kan studere prøver av den naturlige verden i samlingen.