I en kompleks operasjon tidlig forrige fredag ​​transporterte det israelske militæret 60 tonn humanitær hjelp og forsyninger til syriske flyktninger strandet i teltleirer ved den syriske grensen på Golan, skriver Israel Hayom. Israels soldater droppet forsyninger på fire forskjellige steder i en times lang operasjon, og leverte 300 telt, 13 tonn mat, 15 tonn babymat, tre beholdere med medisinsk utstyr og medisinering og 30 tonn klær og sko. Over 120 000 mennesker i Syria har blitt tvunget til å flykte etter at den syriske regjeringen startet en offensiv for å ta kontroll området nær grensene med Jordan og Israel, sa en syrisk tjenestemann tidligere i uken. De syriske teltleirene huser flere tusen flyktninger som før de mottok hjelp fra den israelske hæren var uten tilgang til vann, elektrisitet, mat eller grunnleggende fasiliteter. I de siste dagene har en tilstrømning av flyktninger blitt registrert i disse leirene. Den humanitære hjelpen fra Israel er i tråd med Israels eksisterende «gode nabo» -politikk som angår konflikten i Syria. Israel har sendt hjelp over grensen i flere år og har gitt medisinsk behandling til tusenvis av syrere. Men den israelske hæren sier at den ikke vil tillate syriske flyktninger å krysse grensen og komme inn på israelsk territorium.

I en kompleks operasjon tidlig forrige fredag ​​transporterte det israelske militæret 60 tonn humanitær hjelp og forsyninger til syriske flyktninger strandet i teltleirer ved den syriske grensen på Golan, skriver Israel Hayom. Israels soldater droppet forsyninger på fire forskjellige steder i en times lang operasjon, og leverte 300 telt, 13 tonn mat, 15 tonn babymat, tre beholdere med medisinsk utstyr og medisinering og 30 tonn klær og sko.

Over 120 000 mennesker i Syria har blitt tvunget til å flykte etter at den syriske regjeringen startet en offensiv for å ta kontroll området nær grensene med Jordan og Israel, sa en syrisk tjenestemann tidligere i uken. De syriske teltleirene huser flere tusen flyktninger som før de mottok hjelp fra den israelske hæren var uten tilgang til vann, elektrisitet, mat eller grunnleggende fasiliteter. I de siste dagene har en tilstrømning av flyktninger blitt registrert i disse leirene.

Den humanitære hjelpen fra Israel er i tråd med Israels eksisterende «gode nabo» -politikk som angår konflikten i Syria. Israel har sendt hjelp over grensen i flere år og har gitt medisinsk behandling til tusenvis av syrere. Men den israelske hæren sier at den ikke vil tillate syriske flyktninger å krysse grensen og komme inn på israelsk territorium.