Den israelske gruppen AFI Europe Romania har kjøpt en 4,3 hektar stor tomt ved siden av et kjøpesenter som de selv eier, AFI Cotroceni Mall, i Bukarest for 23 millioner euro, skriver Romania Insider. AFI kjøpte tomten fra IMS Park Development, et lokalt firma kontrollert av det amerikanske investeringsfond Broadhurst, som også solgte AFI tomten hvor AFI Cotroceni Mall ligger nå. "Oppkjøpet vil gi oss mulighet til å utvikle våre prosjekter i Bucuresti, og er en del av vårt arbeid for å utvide vår forretningsvirksomhet på kontor, detaljhandel og boligmarkeder. Det første trinnet etter oppkjøpet består i å identifisere den beste bruken av tomten, der vi kan bygge opp til 100.000 kvm», sier Doron Klein, som nylig overtok som administrerende direktør for AFI Europe Romania. AFI Cotroceni Mall er det største i Romania, med 90 000 kvm overflate og ble vurdert til en verdi på 501 millioner euro i fjor. AFI Europe eier også en kontorbyggepark i Bukarest, ved siden av kjøpesenteret, et kommersielt senter i Ploiesti, og utvikler for tiden et kommersielt senter i Brasov og en annen kontorbyggepark i Bukarest. Det har også nylig startet et boligprosjekt i Nord-Bukarest.

Den israelske gruppen AFI Europe Romania har kjøpt en 4,3 hektar stor tomt ved siden av et kjøpesenter som de selv eier, AFI Cotroceni Mall, i Bukarest for 23 millioner euro, skriver Romania Insider. AFI kjøpte tomten fra IMS Park Development, et lokalt firma kontrollert av det amerikanske investeringsfond Broadhurst, som også solgte AFI tomten hvor AFI Cotroceni Mall ligger nå.

“Oppkjøpet vil gi oss mulighet til å utvikle våre prosjekter i Bucuresti, og er en del av vårt arbeid for å utvide vår forretningsvirksomhet på kontor, detaljhandel og boligmarkeder. Det første trinnet etter oppkjøpet består i å identifisere den beste bruken av tomten, der vi kan bygge opp til 100.000 kvm», sier Doron Klein, som nylig overtok som administrerende direktør for AFI Europe Romania.

AFI Cotroceni Mall er det største i Romania, med 90 000 kvm overflate og ble vurdert til en verdi på 501 millioner euro i fjor. AFI Europe eier også en kontorbyggepark i Bukarest, ved siden av kjøpesenteret, et kommersielt senter i Ploiesti, og utvikler for tiden et kommersielt senter i Brasov og en annen kontorbyggepark i Bukarest. Det har også nylig startet et boligprosjekt i Nord-Bukarest.