Daimler vil bruke et såkalt «augmented reality (AR) navigasjonssystem» i sin neste generasjon Mercedes-Benz A-Class kjøretøy. «Augmented reality» (utvidet virkelighet) er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd.  Kunngjøringen ble gjort i forrige uke av Harman International Industries, som er et datterselskap eid av Samsung Electronics Co. Ltd. Teknologien bak den nye AR-applikasjonen er utviklet av selskapets Israelteam, spesielt av teamet fra israelsk trafikkutvikler iOnRoad Technologies Ltd., kjøpt av Harman i 2013, skriver Calcalistech. Ifølge Harman vil AR-teknologien være en del av Mercedes-Benz MBUX-infotainment-system, utviklet av Daimler og Harman. MBUX gir sving-til-sving retninger med hjelp av AR-teknologi designet for å holde sjåførene informert og føle at de har kontroll når de kjører i semi-autonome og senere fullt autonome biler. Biler med det nye systemet er ventet å være til salgs mot slutten av året. Ifølge begge selskapene er dette første gang AR-teknologien brukes i kjøretøy. Ifølge Ohad Akiva, tidligere produktleder hos iOnRoad og nå direktør for dataavdelingen på Harman vil et AR-kompatibelt navigasjonssystem vise sjåføren hvilke handlinger bilen utfører i sanntid, for eksempel når bilen er i ferd med å gjøre en sving, akselerere eller bremse. I tillegg til iOnRoad-teamet inneholder Harmans Israel-divisjon en avdeling for mobil programvareadministrasjonsteknologi Harman RedBend, som ble kjøpt av Harman i 2015, og det israelske baserte bilsikkerhetsselskapet TowerSec Inc. ervervet i 2016.

Daimler vil bruke et såkalt «augmented reality (AR) navigasjonssystem» i sin neste generasjon Mercedes-Benz A-Class kjøretøy. «Augmented reality» (utvidet virkelighet) er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd. 

Kunngjøringen ble gjort i forrige uke av Harman International Industries, som er et datterselskap eid av Samsung Electronics Co. Ltd. Teknologien bak den nye AR-applikasjonen er utviklet av selskapets Israelteam, spesielt av teamet fra israelsk trafikkutvikler iOnRoad Technologies Ltd., kjøpt av Harman i 2013, skriver Calcalistech.

Ifølge Harman vil AR-teknologien være en del av Mercedes-Benz MBUX-infotainment-system, utviklet av Daimler og Harman. MBUX gir sving-til-sving retninger med hjelp av AR-teknologi designet for å holde sjåførene informert og føle at de har kontroll når de kjører i semi-autonome og senere fullt autonome biler. Biler med det nye systemet er ventet å være til salgs mot slutten av året. Ifølge begge selskapene er dette første gang AR-teknologien brukes i kjøretøy.

Ifølge Ohad Akiva, tidligere produktleder hos iOnRoad og nå direktør for dataavdelingen på Harman vil et AR-kompatibelt navigasjonssystem vise sjåføren hvilke handlinger bilen utfører i sanntid, for eksempel når bilen er i ferd med å gjøre en sving, akselerere eller bremse.

I tillegg til iOnRoad-teamet inneholder Harmans Israel-divisjon en avdeling for mobil programvareadministrasjonsteknologi Harman RedBend, som ble kjøpt av Harman i 2015, og det israelske baserte bilsikkerhetsselskapet TowerSec Inc. ervervet i 2016.