Mandag mottok Israels statsminister Benjamin Netanyahu den britiske prins William i statsministerboligen i Jerusalem. Statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara ønsket den kongelige høyheten velkommen. Prinsen som ankom sent mandag natt startet sin tur i Israel på tirsdag med et besøk til Jerusalems Yad Vashem Holocaust-minnesmerke. Hans bestemor, prinsesse Alice er hedret i Israel for hennes innsats for å redde jøder under holocaust, skriver World Israel News. Prinsesse Alice skjulte de tre medlemmene av Cohen-familien - Rachel, Tilda og Michelle - i hennes palass i Athen under den nazistiske okkupasjonen av Hellas. Prinsesse Alice personlig sørget for at medlemmene av den forfulgte jødiske familien hadde alt de trengte, og til og med besøkte dem på deres skjulested, og brukte mange timer i deres selskap sa Yad Vashem. Takket være henne overlevde familien Cohen. Familien er i dag bosatt i Frankrike. Prinsessen døde i 1969. Yad Vashems formann Avner Shalev geleidet prins William gjennom minnesmerkets utstillinger som beskriver dødsfallet til seks millioner jøder som ble systematisk drept av det nazistiske Tyskland og samarbeidspartnere under andre verdenskrig. William uttrykte sin skrekk ved synet av sko som ble etterlatt av jøder drept i en nazistisk utryddelsesleir, skriver Reuters. "Skremmende. Jeg prøver å forstå skalaen», sier hertugen.

Mandag mottok Israels statsminister Benjamin Netanyahu den britiske prins William i statsministerboligen i Jerusalem. Statsminister Benjamin Netanyahu og hans kone Sara ønsket den kongelige høyheten velkommen. Prinsen som ankom sent mandag natt startet sin tur i Israel på tirsdag med et besøk til Jerusalems Yad Vashem Holocaust-minnesmerke.

Hans bestemor, prinsesse Alice er hedret i Israel for hennes innsats for å redde jøder under holocaust, skriver World Israel News. Prinsesse Alice skjulte de tre medlemmene av Cohen-familien – Rachel, Tilda og Michelle – i hennes palass i Athen under den nazistiske okkupasjonen av Hellas.

Prinsesse Alice personlig sørget for at medlemmene av den forfulgte jødiske familien hadde alt de trengte, og til og med besøkte dem på deres skjulested, og brukte mange timer i deres selskap sa Yad Vashem. Takket være henne overlevde familien Cohen. Familien er i dag bosatt i Frankrike. Prinsessen døde i 1969.

Yad Vashems formann Avner Shalev geleidet prins William gjennom minnesmerkets utstillinger som beskriver dødsfallet til seks millioner jøder som ble systematisk drept av det nazistiske Tyskland og samarbeidspartnere under andre verdenskrig. William uttrykte sin skrekk ved synet av sko som ble etterlatt av jøder drept i en nazistisk utryddelsesleir, skriver Reuters. “Skremmende. Jeg prøver å forstå skalaen», sier hertugen.