Finansdepartementets samferdselsutvalg, Transportdepartementet og Jerusalem kommune, under ledelse av revisorssjef Nehemiah Kind, er klare med tilbudsdokumentene for JNET Jerusalem Light Rail-prosjektet, skriver næringslivsavisen Globes. Prosjektet vil koste 9 milliarder dollar og omfatter bygging av 27 kilometer jernbanespor. I tillegg kommer 50 nye jernbanestasjoner, utforming og produksjon av 100 jernbanevogner og bygging av et sentralt depot i Kiryat HaMemshala-området med oppbevaringssted for rullende materiell, en garasje, et kontrollsenter, og kontorer. Anbudsprosessen for prosjektet vil ha en mekanisme for å oppmuntre til å involvere israelske og internasjonale økonomiske selskaper. Prosjektet omfatter en forlengelse av den eksisterende Røde Linjen til Hadassh Ein Kerem Medical Center i sør og Neve Yaakov i nord og bygging av infrastruktur for Green Line fra Mount Scopus til Malcha og Gilo, med grener som går til Givat Ram og Givat Shaul, skriver avisen. Prosjektet omfatter også drift av JNET i minst 15 år og 25 års vedlikehold, der fem jernbanelinjer vil bli gradvis operert, fremover mot 2025. Antall passasjerer på den tiden forventes å være 500.000 per dag. "Som en del av politikken for å redusere levekostnadene og øke veksten, investerer regjeringen store ressurser i utviklingen av offentlig transport og oppmuntrer til bruken. JNET-nettverket forventes å avhjelpe trafikkorker og luftforurensning i byen og å få hundretusenvis av passasjerer til å bruke kollektivtransport som hovedformål for reisen,» sier Israels finansminister Moshe Kahlon. "Hoppet i antall Light Rail-passasjerer de siste årene og den kontinuerlige forbedringen av passasjertjenesten indikerer suksess i å endre reisevaner til mange private bilbrukere. Den store suksessen i Jerusalem har ført til at transportdepartementet strekker seg til alle deler av byen fra Neve Yaakov, Mount Scopus og Ramot i nord til Hadassah Ein Kerem Medical Center, Gilo og Malcha i sør. nettverk av nye jernbanelinjer vil gjøre Jerusalem til byen med den raskeste, mest komfortable og mest avanserte transporten i Israel," mener transportministeren Iisrael Katz.

Finansdepartementets samferdselsutvalg, Transportdepartementet og Jerusalem kommune, under ledelse av revisorssjef Nehemiah Kind, er klare med tilbudsdokumentene for JNET Jerusalem Light Rail-prosjektet, skriver næringslivsavisen Globes. Prosjektet vil koste 9 milliarder dollar og omfatter bygging av 27 kilometer jernbanespor.

I tillegg kommer 50 nye jernbanestasjoner, utforming og produksjon av 100 jernbanevogner og bygging av et sentralt depot i Kiryat HaMemshala-området med oppbevaringssted for rullende materiell, en garasje, et kontrollsenter, og kontorer. Anbudsprosessen for prosjektet vil ha en mekanisme for å oppmuntre til å involvere israelske og internasjonale økonomiske selskaper.

Prosjektet omfatter en forlengelse av den eksisterende Røde Linjen til Hadassh Ein Kerem Medical Center i sør og Neve Yaakov i nord og bygging av infrastruktur for Green Line fra Mount Scopus til Malcha og Gilo, med grener som går til Givat Ram og Givat Shaul, skriver avisen. Prosjektet omfatter også drift av JNET i minst 15 år og 25 års vedlikehold, der fem jernbanelinjer vil bli gradvis operert, fremover mot 2025. Antall passasjerer på den tiden forventes å være 500.000 per dag.

“Som en del av politikken for å redusere levekostnadene og øke veksten, investerer regjeringen store ressurser i utviklingen av offentlig transport og oppmuntrer til bruken. JNET-nettverket forventes å avhjelpe trafikkorker og luftforurensning i byen og å få hundretusenvis av passasjerer til å bruke kollektivtransport som hovedformål for reisen,» sier Israels finansminister Moshe Kahlon.

“Hoppet i antall Light Rail-passasjerer de siste årene og den kontinuerlige forbedringen av passasjertjenesten indikerer suksess i å endre reisevaner til mange private bilbrukere. Den store suksessen i Jerusalem har ført til at transportdepartementet strekker seg til alle deler av byen fra Neve Yaakov, Mount Scopus og Ramot i nord til Hadassah Ein Kerem Medical Center, Gilo og Malcha i sør. nettverk av nye jernbanelinjer vil gjøre Jerusalem til byen med den raskeste, mest komfortable og mest avanserte transporten i Israel,” mener transportministeren Iisrael Katz.