En niårig plan om å leie israelske droner til den tyske hæren er godkjent av budsjettkomitéen i den tyske nasjonalforsamlingen, Bundestag, skriver World Israel News. Det er Israel Aerospace Industries (IAI) sine nyeste Heron-TP-overvåkingsdroner som nå skal leies av tyskerne i ni år - til en europeisk drone er klar for markedet. Avtalen er verd 1,8 milliarder dollar. Israel Aerospace Industries og det israelske forsvarsdepartementet vil gi opplæring, logistikk og infrastruktur, samt administrere "alle aspekter av prosjektet, inkludert operativ støtte og vedlikehold." Rundt 100 tyske soldater blir trent i Herons bruk på Tel Nof Air Force Base i Israel, som huser en av IDFs UAV-skvadroner. "Dette er et enormt bidrag til den israelske forsvarsindustrien og den israelske økonomien," sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse. "Denne enorme avtalen er et uttrykk for det strategiske samarbeidet mellom Tyskland og Israel og vitner om den israelske industriens potensial for å bidra til et land som Tyskland." Da Netanyahu møttes med kansler Angela Merkel i forrige uke, gjorde hun et poeng av å rose det israelske systemet, og sa at deres eksisterende UAVs "gjør et eksepsjonelt arbeid for overvåkings- og etterretningsbehov i Mali." Den oppgraderte versjonen forventes å gi enda bedre beskyttelse for deres soldater. Avtalen har ikke vært uten kontrovers i Tyskland, da disse dronene også kan være bevæpnet - noe som både SPD, juniorpartiet i Merkels koalisjon, og det grønne partiet, protesterte mot, skriver World Israel News. De grønne stemte mot avtalen. Se presentasjon av dronen her  

En niårig plan om å leie israelske droner til den tyske hæren er godkjent av budsjettkomitéen i den tyske nasjonalforsamlingen, Bundestag, skriver World Israel News. Det er Israel Aerospace Industries (IAI) sine nyeste Heron-TP-overvåkingsdroner som nå skal leies av tyskerne i ni år – til en europeisk drone er klar for markedet. Avtalen er verd 1,8 milliarder dollar.

Israel Aerospace Industries og det israelske forsvarsdepartementet vil gi opplæring, logistikk og infrastruktur, samt administrere “alle aspekter av prosjektet, inkludert operativ støtte og vedlikehold.” Rundt 100 tyske soldater blir trent i Herons bruk på Tel Nof Air Force Base i Israel, som huser en av IDFs UAV-skvadroner.

“Dette er et enormt bidrag til den israelske forsvarsindustrien og den israelske økonomien,” sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en uttalelse. “Denne enorme avtalen er et uttrykk for det strategiske samarbeidet mellom Tyskland og Israel og vitner om den israelske industriens potensial for å bidra til et land som Tyskland.”

Da Netanyahu møttes med kansler Angela Merkel i forrige uke, gjorde hun et poeng av å rose det israelske systemet, og sa at deres eksisterende UAVs “gjør et eksepsjonelt arbeid for overvåkings- og etterretningsbehov i Mali.” Den oppgraderte versjonen forventes å gi enda bedre beskyttelse for deres soldater.

Avtalen har ikke vært uten kontrovers i Tyskland, da disse dronene også kan være bevæpnet – noe som både SPD, juniorpartiet i Merkels koalisjon, og det grønne partiet, protesterte mot, skriver World Israel News. De grønne stemte mot avtalen.

Se presentasjon av dronen her