Til høsten kommer Norwegian med direkterute mellom Oslo og Tel Aviv. Det er første gang det går en direkterute mellom de to byene med et norsk flyselskap. Det israelske flyselskapet Arkia tilbyr direktefly fra Oslo til Tel Aviv på onsdager i juli og august melde Aftenposten. «Tel Aviv er et spennende reisemål som det er stor interesse for blant norske reisende,» sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til Aftenposten. For noen få år siden ble Israel med i Open Skies-avtalen, den gjør det enklere for utenlandske flyselskaper å operere i landet. Det var en av årsakene til at Ryanair startet 19 ruter mellom europeiske byer til Tel Aviv og Eilat. Men ikke fra norske byer. Norwegian sier de har vurdert reisemålet de siste årene, men det er ikke før nå at trafikkgrunnlag og forespørsel har vært tilstrekkelig. Derfor satses det til høsten. «Det er også stor interesse blant amerikanere som ønsker å fly dit via Oslo eller en av de andre destinasjonene vi flyr til Tel Aviv fra. Vi flyr til Tel Aviv fra blant annet København, Stockholm, Roma (fra oktober) og Barcelona, sier Tonje Næss. Hun bekrefter at det er første gang selskapet flyr direkte mellom Tel Aviv og den norske hovedstaden. «Vi mottar ingen støtte eller subsidier per passasjer fra israelske myndigheter slik det ble rapportert om at SAS ville få. Vi mottar markedsstøtte fra turistbyråer, noe som er helt vanlig over hele verden når nye ruter åpnes,» sier Næss til avisen. «Norwegians direkte rute mellom Oslo og Tel Aviv starter 31. oktober. Det blir to avganger per uke, onsdag og lørdag. Man kan allerede nå bestille billetter,» forteller lederen for Norsk-Israelsk handelskammer, Willy David Ekre. «Dette er fantastiske nyheter,» slår han fast. Handelskammer har lenge jobbet for å få flere direkteruter mellom Oslo og Tel Aviv. «Tel Aviv er en moderne by med fine strender og et yrende natteliv. Tel Aviv er også et godt utgangspunkt for de som ønsker å oppleve mer av Israels dramatiske natur, historiske severdigheter og helligdommer», skriver flyselskapet i en melding.

Til høsten kommer Norwegian med direkterute mellom Oslo og Tel Aviv. Det er første gang det går en direkterute mellom de to byene med et norsk flyselskap. Det israelske flyselskapet Arkia tilbyr direktefly fra Oslo til Tel Aviv på onsdager i juli og august melde Aftenposten.

«Tel Aviv er et spennende reisemål som det er stor interesse for blant norske reisende,» sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til Aftenposten.

For noen få år siden ble Israel med i Open Skies-avtalen, den gjør det enklere for utenlandske flyselskaper å operere i landet. Det var en av årsakene til at Ryanair startet 19 ruter mellom europeiske byer til Tel Aviv og Eilat. Men ikke fra norske byer. Norwegian sier de har vurdert reisemålet de siste årene, men det er ikke før nå at trafikkgrunnlag og forespørsel har vært tilstrekkelig. Derfor satses det til høsten.

«Det er også stor interesse blant amerikanere som ønsker å fly dit via Oslo eller en av de andre destinasjonene vi flyr til Tel Aviv fra. Vi flyr til Tel Aviv fra blant annet København, Stockholm, Roma (fra oktober) og Barcelona, sier Tonje Næss. Hun bekrefter at det er første gang selskapet flyr direkte mellom Tel Aviv og den norske hovedstaden.

«Vi mottar ingen støtte eller subsidier per passasjer fra israelske myndigheter slik det ble rapportert om at SAS ville få. Vi mottar markedsstøtte fra turistbyråer, noe som er helt vanlig over hele verden når nye ruter åpnes,» sier Næss til avisen.

«Norwegians direkte rute mellom Oslo og Tel Aviv starter 31. oktober. Det blir to avganger per uke, onsdag og lørdag. Man kan allerede nå bestille billetter,» forteller lederen for Norsk-Israelsk handelskammer, Willy David Ekre. «Dette er fantastiske nyheter,» slår han fast. Handelskammer har lenge jobbet for å få flere direkteruter mellom Oslo og Tel Aviv.

«Tel Aviv er en moderne by med fine strender og et yrende natteliv. Tel Aviv er også et godt utgangspunkt for de som ønsker å oppleve mer av Israels dramatiske natur, historiske severdigheter og helligdommer», skriver flyselskapet i en melding.