Storbritannia har satt Chelsea-eier Roman Abramovits i en vanskelig situasjon. Som ledd i en diplomatisk hevnaksjon mot Russland ble den Putin-vennlige milliardæren nektet visum til landet, slik at han ikke kunne besøke og styre sin fotballklubb. For i det hele tatt å kunne besøke klubben byttet han fra russisk til israelsk statsborgerskap. Han kan derfor i utgangspunktet ikke nektes innreise til Storbritannia, men britiske myndigheter har gitt han beskjed om at han ikke kan arbeide i landet og at han kan bli arrestert på flyplassen og deportert hvis han besøk for Storbritannia «for mange ganger». Nå vurderer han å droppe alle fremtidige investeringsplaner i Storbritannia, og heller bruke pengene i Israel. Det skriver den israelske næringslivsavisen Globes. I første omgang har den ferske israeleren sjokkert britene med å kansellere en plan for å gjenoppbygge Chelsea-stadion, som ville koste 1,3 milliarder dollar. Nå arbeider han ifølge Globes med å selge både fotballklubben og sitt hjem i Kensington. Han skal være lut lei av trakasseringene han har er blitt utsatt for av britene, og vil avvikle alle forbindelser med landet. Storbritannias tap vil være Israels gevinst, tror Globes. Abramovich har allerede gjort store investeringer i landet, og venner sier at han planlegger å bo i Tel Aviv en dag. Den britiske visumkrisen har rett og slett vært en katalysator. I 2015 kjøpte Abramovich Varsano boutiquehotellet i Tel Avivs Neve Tzedek-nabolag for 100 millioner shekel fra Gal Gadots ektemann Yaron Varsano og hans bror Guy. Han omgjør hotellet til sitt israelske hjem. Abramovich har også bygget opp en betydelig høyteknologisk oppstartsportefølje i Israel gjennom sine investeringsselskaper, som inkluderer Norma Investments, Ervington Investments og Millhouse.  I de siste dagene i Tel Aviv har han besøkt flere av dem, inkludert nanotech-hurtig smarttelefon og biladapterutvikler StoreDot. Abramovich var den ledende investoren i finansieringsrundene for musikkoppstartsoppstart Music Messenger, det israelske investeringsnettverket iAngels, og online videomarkedsføringsfirma AnyClip Media.  Hans andre israelske porteføljeselskaper inkluderer etterspørselstransaksjonsvirksomheten Via, elektronisk kapselutvikler MelCap, diabetesbehandling og ledelsesløsning-selskap DreaMed Diabetes og rørinspeksjonsfirma AcousticEye. Han har også investert i AltaIR et venturekapitalfond med fokus på tidligste israelske oppstartsinvesteringer. Hans filantropi i Israel har involvert titalls millioner av dollar i anonyme donasjoner, men i år, kanskje som en del av en sjarmoffensiv, har bidragene blitt publisert og vil trolig øke, skriver Globes. Nylige donasjoner inkluderer 30 millioner dollar til Tel Aviv Universitets senter for nanovitenskap og nanoteknologi, 20 millioner dollar til nukleærmedisinsenteret på Sheba Medical Center i Ramat Gan og millioner av dollar til Haifa-baserte Yad Ezer La-Haver Foundation, som gir en varm hjem til trengende Holocaust-overlevende. Mye av investeringen og filantropien Abramovich hadde planlagt for Storbritannia vil nå sannsynligvis bli brukt i Israel. I tillegg til Abramovits økonomiske investeringer mener Globes at han på grunn av sin nære private forbindelse med Russlands president Putin kan være en diplomatisk ressurs for Israel.

Storbritannia har satt Chelsea-eier Roman Abramovits i en vanskelig situasjon. Som ledd i en diplomatisk hevnaksjon mot Russland ble den Putin-vennlige milliardæren nektet visum til landet, slik at han ikke kunne besøke og styre sin fotballklubb. For i det hele tatt å kunne besøke klubben byttet han fra russisk til israelsk statsborgerskap.

Han kan derfor i utgangspunktet ikke nektes innreise til Storbritannia, men britiske myndigheter har gitt han beskjed om at han ikke kan arbeide i landet og at han kan bli arrestert på flyplassen og deportert hvis han besøk for Storbritannia «for mange ganger». Nå vurderer han å droppe alle fremtidige investeringsplaner i Storbritannia, og heller bruke pengene i Israel.

Det skriver den israelske næringslivsavisen Globes. I første omgang har den ferske israeleren sjokkert britene med å kansellere en plan for å gjenoppbygge Chelsea-stadion, som ville koste 1,3 milliarder dollar. Nå arbeider han ifølge Globes med å selge både fotballklubben og sitt hjem i Kensington. Han skal være lut lei av trakasseringene han har er blitt utsatt for av britene, og vil avvikle alle forbindelser med landet.

Storbritannias tap vil være Israels gevinst, tror Globes. Abramovich har allerede gjort store investeringer i landet, og venner sier at han planlegger å bo i Tel Aviv en dag. Den britiske visumkrisen har rett og slett vært en katalysator. I 2015 kjøpte Abramovich Varsano boutiquehotellet i Tel Avivs Neve Tzedek-nabolag for 100 millioner shekel fra Gal Gadots ektemann Yaron Varsano og hans bror Guy. Han omgjør hotellet til sitt israelske hjem.

Abramovich har også bygget opp en betydelig høyteknologisk oppstartsportefølje i Israel gjennom sine investeringsselskaper, som inkluderer Norma Investments, Ervington Investments og Millhouse.  I de siste dagene i Tel Aviv har han besøkt flere av dem, inkludert nanotech-hurtig smarttelefon og biladapterutvikler StoreDot. Abramovich var den ledende investoren i finansieringsrundene for musikkoppstartsoppstart Music Messenger, det israelske investeringsnettverket iAngels, og online videomarkedsføringsfirma AnyClip Media.  Hans andre israelske porteføljeselskaper inkluderer etterspørselstransaksjonsvirksomheten Via, elektronisk kapselutvikler MelCap, diabetesbehandling og ledelsesløsning-selskap DreaMed Diabetes og rørinspeksjonsfirma AcousticEye. Han har også investert i AltaIR et venturekapitalfond med fokus på tidligste israelske oppstartsinvesteringer.

Hans filantropi i Israel har involvert titalls millioner av dollar i anonyme donasjoner, men i år, kanskje som en del av en sjarmoffensiv, har bidragene blitt publisert og vil trolig øke, skriver Globes.

Nylige donasjoner inkluderer 30 millioner dollar til Tel Aviv Universitets senter for nanovitenskap og nanoteknologi, 20 millioner dollar til nukleærmedisinsenteret på Sheba Medical Center i Ramat Gan og millioner av dollar til Haifa-baserte Yad Ezer La-Haver Foundation, som gir en varm hjem til trengende Holocaust-overlevende.

Mye av investeringen og filantropien Abramovich hadde planlagt for Storbritannia vil nå sannsynligvis bli brukt i Israel. I tillegg til Abramovits økonomiske investeringer mener Globes at han på grunn av sin nære private forbindelse med Russlands president Putin kan være en diplomatisk ressurs for Israel.