"Storbritannia har et sterkt vitenskaps- og innovasjonssamarbeid med Israel, og denne uken har jeg signert to landemerkeavtaler som vil ta dette til neste nivå», sier den britiske vitenskapsministeren Sam Gyimah. Etter en tur til Israel for å fremme bilaterale bånd kunngjorde Storbritannia en samarbeidsavtale med den jødiske staten innen aldring og kunstig intelligens - to av de fire prioriterte oppgavene for den britiske regjeringens industrielle strategi, skriver United for Israel. Den britiske regjeringen sier i en uttalelse at avtalen vil tillate Storbritannia "å utvikle ny teknologi og gi muligheter på disse områdene til å sikre at vi utnytter disse store globale endringene" ved å samarbeide med partnere i Israel. Sam Gyimahs israelske motpart, Eli Cohen, sier at "denne avtalen vil bidra til å øke den økonomiske veksten i begge land. Målet er å skape partnerskap der britiske selskaper hjelper israelske innovasjoner til å bli globale, og israelsk innovasjon gir britiske selskaper et globalt konkurransefortrinn. " Et resultat av avtalen vil være etableringen av et nytt BIRAX Aging forskningsprogram. BIRAX (Britain Israel Research and Academic Exchange Partnership) er et bilateralt forskningsinitiativ som fokuserer på utviklingen av regenerativ medisin for å bekjempe sykdommer som diabetes, Alzheimers og hjertesykdommer.

“Storbritannia har et sterkt vitenskaps- og innovasjonssamarbeid med Israel, og denne uken har jeg signert to landemerkeavtaler som vil ta dette til neste nivå», sier den britiske vitenskapsministeren Sam Gyimah. Etter en tur til Israel for å fremme bilaterale bånd kunngjorde Storbritannia en samarbeidsavtale med den jødiske staten innen aldring og kunstig intelligens – to av de fire prioriterte oppgavene for den britiske regjeringens industrielle strategi, skriver United for Israel.

Den britiske regjeringen sier i en uttalelse at avtalen vil tillate Storbritannia “å utvikle ny teknologi og gi muligheter på disse områdene til å sikre at vi utnytter disse store globale endringene” ved å samarbeide med partnere i Israel.

Sam Gyimahs israelske motpart, Eli Cohen, sier at “denne avtalen vil bidra til å øke den økonomiske veksten i begge land. Målet er å skape partnerskap der britiske selskaper hjelper israelske innovasjoner til å bli globale, og israelsk innovasjon gir britiske selskaper et globalt konkurransefortrinn. ”

Et resultat av avtalen vil være etableringen av et nytt BIRAX Aging forskningsprogram. BIRAX (Britain Israel Research and Academic Exchange Partnership) er et bilateralt forskningsinitiativ som fokuserer på utviklingen av regenerativ medisin for å bekjempe sykdommer som diabetes, Alzheimers og hjertesykdommer.