Den israelske økonomi- og industriministeren Eli Cohen deltok nylig i en seremoni som innviet en ny fabrikk fra Elbit Systems datterselskap Cyclone i Tbilisi, Georgia, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Når den nye israelske fabrikken som nå åpnes i Tbilisi oppnår full kapasitet, vil den ansette 300 arbeidstakere og levere flydeler laget av sammensatte materialer til den sivile luftfartsindustrien, hovedsakelig USAs Boeing. 93 millioner dollar er investert i utviklingen av den nye fabrikken, hovedsakelig fra et georgisk fond for å oppmuntre industrielle investeringer i landet. For Elbit Systems er den georgiske avtalen utmerket, skriver Globes. Det gjør at selskapet kan produsere i en komfortabel setting.  Elbit Systems vil få en enkel tilgang til relativt lavt betalt personell, sammenlignet med lønningene i Israel. Georgia vil på sin side få sysselsatt hundrevis av arbeidstakere, og ikke mindre viktig, mener Gobes, få markert en ny milepæl i landets lange og vennlige forbindelser med den israelske forsvarsindustrien. Elbit har fått kritikk fra den israelske produsentforeningen for å flytte arbeidsplasser ut av landet, men får støtte fra økonomiministeren. Han forstår ifølge Globes ikke hvorfor et israelsk selskap som åpner en avdeling i utlandet, er så ille, så lenge det ikke er på bekostning av deres aktivitet i Israel. Det amerikanske selskapet Intel investerer også milliarder i Israel og ansetter tusenvis av arbeidstakere, påpeker Cohen. Han viser også til at Israel i dag har økonomisk vekst og lav arbeidsledighet, og at det stadig etableres nye arbeidsplasser også i Israel. Det ble åpnet 90 nye bedrifter i Israel i løpet av det siste året, inkludert åtte bare i Dimona. "Å åpne anlegget er en viktig del av den politikken vi har fulgt de siste årene med økt kapasitet og utvidelse av teknologiske produksjonslinjer for eksport. Tiltak av denne typen er en del av selskapets strategi for kontinuerlig utvikling av kunnskapsintensiv produksjonskapasitet i ytre samfunn. De styrker også Elbit Systems evne til å fortsette å være et israelsk høyteknologisk selskap, 80% av våre ansatte bor i Israel og 80% av deres inntekter kommer fra eksporten, " sier Elbit i en uttalelse. "Utvidelse av oversjøisk aktivitet fra israelske selskaper passer inn i ønsket om å vokse på den internasjonale fronten. I en stor del av tilfellene kommer det ikke på bekostning av lokal industri, som i tilfellet med anlegget i Georgia, som ikke åpnes på bekostning av aktiviteten i Israel. Internasjonal ekspansjon fra bedrifter er legitimt. Jeg ser ikke noe problem i internasjonal ekspansjon som ikke er på bekostning av oss,» sier Israels økonomiminister Eli Cohen.

Den israelske økonomi- og industriministeren Eli Cohen deltok nylig i en seremoni som innviet en ny fabrikk fra Elbit Systems datterselskap Cyclone i Tbilisi, Georgia, skriver den israelske næringslivsavisen Globes. Når den nye israelske fabrikken som nå åpnes i Tbilisi oppnår full kapasitet, vil den ansette 300 arbeidstakere og levere flydeler laget av sammensatte materialer til den sivile luftfartsindustrien, hovedsakelig USAs Boeing.

93 millioner dollar er investert i utviklingen av den nye fabrikken, hovedsakelig fra et georgisk fond for å oppmuntre industrielle investeringer i landet.

For Elbit Systems er den georgiske avtalen utmerket, skriver Globes. Det gjør at selskapet kan produsere i en komfortabel setting.  Elbit Systems vil få en enkel tilgang til relativt lavt betalt personell, sammenlignet med lønningene i Israel. Georgia vil på sin side få sysselsatt hundrevis av arbeidstakere, og ikke mindre viktig, mener Gobes, få markert en ny milepæl i landets lange og vennlige forbindelser med den israelske forsvarsindustrien.

Elbit har fått kritikk fra den israelske produsentforeningen for å flytte arbeidsplasser ut av landet, men får støtte fra økonomiministeren. Han forstår ifølge Globes ikke hvorfor et israelsk selskap som åpner en avdeling i utlandet, er så ille, så lenge det ikke er på bekostning av deres aktivitet i Israel. Det amerikanske selskapet Intel investerer også milliarder i Israel og ansetter tusenvis av arbeidstakere, påpeker Cohen. Han viser også til at Israel i dag har økonomisk vekst og lav arbeidsledighet, og at det stadig etableres nye arbeidsplasser også i Israel. Det ble åpnet 90 nye bedrifter i Israel i løpet av det siste året, inkludert åtte bare i Dimona.

“Å åpne anlegget er en viktig del av den politikken vi har fulgt de siste årene med økt kapasitet og utvidelse av teknologiske produksjonslinjer for eksport. Tiltak av denne typen er en del av selskapets strategi for kontinuerlig utvikling av kunnskapsintensiv produksjonskapasitet i ytre samfunn. De styrker også Elbit Systems evne til å fortsette å være et israelsk høyteknologisk selskap, 80% av våre ansatte bor i Israel og 80% av deres inntekter kommer fra eksporten, ” sier Elbit i en uttalelse.

“Utvidelse av oversjøisk aktivitet fra israelske selskaper passer inn i ønsket om å vokse på den internasjonale fronten. I en stor del av tilfellene kommer det ikke på bekostning av lokal industri, som i tilfellet med anlegget i Georgia, som ikke åpnes på bekostning av aktiviteten i Israel. Internasjonal ekspansjon fra bedrifter er legitimt. Jeg ser ikke noe problem i internasjonal ekspansjon som ikke er på bekostning av oss,» sier Israels økonomiminister Eli Cohen.