Israel og Canada signerte mandag en modernisert frihandelsavtale i det som er beskrevet som et historisk skritt i landets bilaterale forhold, skriver Israel Hayom. Den canadiske handelsministeren Francois-Phillippe Champagne og den israelske økonomiministeren Eli Cohen signerte den reviderte avtalen, offisielt referert til som Canada-Israel frihandelsavtale.   Den reviderte avtalen vil erstatte frihandelsavtalen de to landene inngikk i 1997. En av de viktigste endringene gjelder tusenvis av tilleggsprodukter, inkludert fersk frukt og hermetikk. Ifølge Canadas Broadcasting Corporation kan Canadas toppeksport til Israel omfatte "industrimaskiner og flydeler", etterfulgt av "elektrisk og elektronisk utstyr". Industrimaskiner er også Israels beste eksport til Canada, skriver den israelske avisen. Da han snakket under signeringsarrangementet i Canada kalte det liberale parlamentsmedlemmet Anthony Housefather, leder av det kanadiske parlamentets stående komité for rettferdighet og menneskerettigheter, avtalen "historisk". Han sa at hans første tale i parlamentet handlet om behovet for å motvirke innsatsen for å boikotte Israel. Han kalte også Champagne en sann venn av Israel og sa at både Cohen og Champagne vet hvordan man får ting gjort. "Canadas forhold til Israel er basert på sterke økonomiske, kulturelle og sosiale bånd. Israel er en langsiktig handelspartner, og Canadas frihandelsavtale med Israel har bidratt til bedre muligheter for bedrifter og økonomisk velstand for hardt arbeidende kanadiere," skriver det kanadiske Handelsdepartementet i en uttalelse. Canada og Israel har modernisert den opprinnelige avtalen fra 1997 til å inkludere progressive elementer, for eksempel dedikerte kapitler om arbeidskraft, miljø, handel og kjønn, og små og mellomstore bedrifter, samt bestemmelser om samfunnsansvar, skriver Israel Hayom. Champagne roste avtalen og sa at den vil styrke begge økonomiene. "Et styrket økonomisk partnerskap med Israel vil bidra til å skape bedre markedsadgangsmuligheter for kanadiske bedrifter og eliminere takster i mange sektorer. Dagens underskrift av den moderniserte Canada-Israel frihandelsavtalen er en annen milepæl i vårt voksende handelsforhold, samtidig som det bidrar til veksten og velstand i begge landene," sa han. «I 1997 ble Israel tredje land til å inngå en frihandelsavtale med Canada. Siden da har handelen mellom Canada og Israel økt betydelig," sa Cohen. Ifølge Israel Hayom beskrev han avtalen som en startpakke for et styrket forhold. "I dag er vi vitne til et historisk skritt i handelsforbindelsene mellom de to landene med signeringen av den oppgraderte avtalen. Den oppgraderte frihandelsavtalen mellom Canada og Israel vil åpne nye muligheter for israelsk eksport til dette betydelige markedet," slo han fast. Cohen sa at Canada var en av Israels beste venner, og at den nye avtalen vil gi mer konkurranse og redusere levekostnadene. Den nye avtalen trer i kraft når den er ratifisert av parlamenter i begge land. Målet med avtalen er å doble omfanget av handel mellom de to landene.   Svar

Israel og Canada signerte mandag en modernisert frihandelsavtale i det som er beskrevet som et historisk skritt i landets bilaterale forhold, skriver Israel Hayom. Den canadiske handelsministeren Francois-Phillippe Champagne og den israelske økonomiministeren Eli Cohen signerte den reviderte avtalen, offisielt referert til som Canada-Israel frihandelsavtale.

 

Den reviderte avtalen vil erstatte frihandelsavtalen de to landene inngikk i 1997. En av de viktigste endringene gjelder tusenvis av tilleggsprodukter, inkludert fersk frukt og hermetikk.

Ifølge Canadas Broadcasting Corporation kan Canadas toppeksport til Israel omfatte “industrimaskiner og flydeler”, etterfulgt av “elektrisk og elektronisk utstyr”. Industrimaskiner er også Israels beste eksport til Canada, skriver den israelske avisen.

Da han snakket under signeringsarrangementet i Canada kalte det liberale parlamentsmedlemmet Anthony Housefather, leder av det kanadiske parlamentets stående komité for rettferdighet og menneskerettigheter, avtalen “historisk”. Han sa at hans første tale i parlamentet handlet om behovet for å motvirke innsatsen for å boikotte Israel. Han kalte også Champagne en sann venn av Israel og sa at både Cohen og Champagne vet hvordan man får ting gjort.

“Canadas forhold til Israel er basert på sterke økonomiske, kulturelle og sosiale bånd. Israel er en langsiktig handelspartner, og Canadas frihandelsavtale med Israel har bidratt til bedre muligheter for bedrifter og økonomisk velstand for hardt arbeidende kanadiere,” skriver det kanadiske Handelsdepartementet i en uttalelse.

Canada og Israel har modernisert den opprinnelige avtalen fra 1997 til å inkludere progressive elementer, for eksempel dedikerte kapitler om arbeidskraft, miljø, handel og kjønn, og små og mellomstore bedrifter, samt bestemmelser om samfunnsansvar, skriver Israel Hayom.

Champagne roste avtalen og sa at den vil styrke begge økonomiene. “Et styrket økonomisk partnerskap med Israel vil bidra til å skape bedre markedsadgangsmuligheter for kanadiske bedrifter og eliminere takster i mange sektorer. Dagens underskrift av den moderniserte Canada-Israel frihandelsavtalen er en annen milepæl i vårt voksende handelsforhold, samtidig som det bidrar til veksten og velstand i begge landene,” sa han.

«I 1997 ble Israel tredje land til å inngå en frihandelsavtale med Canada. Siden da har handelen mellom Canada og Israel økt betydelig,” sa Cohen. Ifølge Israel Hayom beskrev han avtalen som en startpakke for et styrket forhold.

“I dag er vi vitne til et historisk skritt i handelsforbindelsene mellom de to landene med signeringen av den oppgraderte avtalen. Den oppgraderte frihandelsavtalen mellom Canada og Israel vil åpne nye muligheter for israelsk eksport til dette betydelige markedet,” slo han fast.

Cohen sa at Canada var en av Israels beste venner, og at den nye avtalen vil gi mer konkurranse og redusere levekostnadene. Den nye avtalen trer i kraft når den er ratifisert av parlamenter i begge land. Målet med avtalen er å doble omfanget av handel mellom de to landene.

 

Svar