"Plutselig sto en gruppe skadede syrere på grensen og ba om medisinsk hjelp," forteller den israelske sanitetssoldaten Ziv Fuchs, 22, til den tyske avisen Bild. "Israel behandlet syrerne - de kom seg, da kom mer og mer." Siden 2013, to år etter at den syriske borgerkrigen begynte, har Israel reddet syriske liv, skriver Bild. Som alle rekrutter lærte Ziv Fuchs grunnleggende trening for å bekjempe Israels fiender. Dette inkluderer Syria, som har vært i en krigstilstand siden Israels grunnleggelse med den jødiske staten, og kjempet tre store kriger mot. Hun er glad for å ha kunnet redde liv, også livene til syriske krigere som kom tungt såret til den israelske grensen. Bild traff den kvinnelige israelske sanitetssoldaten i "Ariel Sharon Camp", i midten av Negev, den største militære basen i Israel. Da hun tidligere ble overført til den syriske grensen for å behandle sårede og syke syrere var reaksjonen glede, skriver Bild. "Jeg var veldig glad da jeg hørte om det," sier hun. Fordi: "Min bestefar ble født i Damaskus. Ironisk nok ble jeg sendt til den syriske grensen! " Det Fuchs opplevde ved grensen vil hun aldri glemme, skriver den tyske avisen: "I begynnelsen skjelver de når de kommer inn på israelsk jord," sier hun. "De vokste opp med ideen om at vi er det absolutte onde." "Disse menneskene var desperate," sier soldaten. "De fryktet for sine liv, men det er nesten ingen medisinske fasiliteter igjen i Syria. De visste at bare Israel kunne redde deres liv». " Fuchs lærte noe arabisk å kunne snakke med sine pasienter og for å ta bort deres frykt. "Jeg smilte mye og hilste dem på arabisk, slik at de følte seg bedre. Fordi mange av dem hadde mistet alt. Når jeg hørte bomber om morgenen, visste jeg at de kom om kvelden. " Hver uke kommer en buss med syriske barn og deres mødre til Israel. For medisinsk kontroll, fersk mat, en pause fra krigens daglige rutine. Da operasjonen "God nabo" ble offentlig, snakket hele verden om det, skriver Bild. Om det kan forandre det israelske fiendens bilde i mange muslimske stater? Fuchs er skeptisk: "Jeg vet ikke om arabiske aviser skriver om det. Det passer ikke inn i fortellingen at Israel hjelper det syriske folket. " Svar

“Plutselig sto en gruppe skadede syrere på grensen og ba om medisinsk hjelp,” forteller den israelske sanitetssoldaten Ziv Fuchs, 22, til den tyske avisen Bild. “Israel behandlet syrerne – de kom seg, da kom mer og mer.” Siden 2013, to år etter at den syriske borgerkrigen begynte, har Israel reddet syriske liv, skriver Bild.

Som alle rekrutter lærte Ziv Fuchs grunnleggende trening for å bekjempe Israels fiender. Dette inkluderer Syria, som har vært i en krigstilstand siden Israels grunnleggelse med den jødiske staten, og kjempet tre store kriger mot. Hun er glad for å ha kunnet redde liv, også livene til syriske krigere som kom tungt såret til den israelske grensen.

Bild traff den kvinnelige israelske sanitetssoldaten i “Ariel Sharon Camp”, i midten av Negev, den største militære basen i Israel.

Da hun tidligere ble overført til den syriske grensen for å behandle sårede og syke syrere var reaksjonen glede, skriver Bild. “Jeg var veldig glad da jeg hørte om det,” sier hun. Fordi: “Min bestefar ble født i Damaskus. Ironisk nok ble jeg sendt til den syriske grensen! ”

Det Fuchs opplevde ved grensen vil hun aldri glemme, skriver den tyske avisen: “I begynnelsen skjelver de når de kommer inn på israelsk jord,” sier hun. “De vokste opp med ideen om at vi er det absolutte onde.” “Disse menneskene var desperate,” sier soldaten. “De fryktet for sine liv, men det er nesten ingen medisinske fasiliteter igjen i Syria. De visste at bare Israel kunne redde deres liv». ”

Fuchs lærte noe arabisk å kunne snakke med sine pasienter og for å ta bort deres frykt. “Jeg smilte mye og hilste dem på arabisk, slik at de følte seg bedre. Fordi mange av dem hadde mistet alt. Når jeg hørte bomber om morgenen, visste jeg at de kom om kvelden. ”

Hver uke kommer en buss med syriske barn og deres mødre til Israel. For medisinsk kontroll, fersk mat, en pause fra krigens daglige rutine. Da operasjonen “God nabo” ble offentlig, snakket hele verden om det, skriver Bild. Om det kan forandre det israelske fiendens bilde i mange muslimske stater? Fuchs er skeptisk: “Jeg vet ikke om arabiske aviser skriver om det. Det passer ikke inn i fortellingen at Israel hjelper det syriske folket. ”

Svar