Den israelske hovedstaden Jerusalem har hundrevis av synagoger, men disse mangler fortsatt å møte behovene til de voksende tradisjonelle, religiøse og ultra-ortodokse samfunnene i byen, skriver Israel Hayom. Rundt 80 nye synagoger er derfor for tiden under bygging i Jerusalem for en total kostnad anslått til 800 millioner shekels (224 millioner dollar). Ifølge Lavi Industries, verdens største synagogeinnredningsmaker, er noen av synagogene utformet som komplekser som kan plassere 5000 til 10.000 mennesker i hver. Selskapet sier at kostnaden for å bygge en synagoge med gjennomsnittlig størrelse med plasserer til 300 til 400 tilbedere, ligger på rundt 10 millioner shekel ( 2,8 millioner dollar), sammenlignet med omtrent 30 millioner shekel (8,4 millioner dollar) for en større synagoge.

Den israelske hovedstaden Jerusalem har hundrevis av synagoger, men disse mangler fortsatt å møte behovene til de voksende tradisjonelle, religiøse og ultra-ortodokse samfunnene i byen, skriver Israel Hayom. Rundt 80 nye synagoger er derfor for tiden under bygging i Jerusalem for en total kostnad anslått til 800 millioner shekels (224 millioner dollar).

Ifølge Lavi Industries, verdens største synagogeinnredningsmaker, er noen av synagogene utformet som komplekser som kan plassere 5000 til 10.000 mennesker i hver.

Selskapet sier at kostnaden for å bygge en synagoge med gjennomsnittlig størrelse med plasserer til 300 til 400 tilbedere, ligger på rundt 10 millioner shekel ( 2,8 millioner dollar), sammenlignet med omtrent 30 millioner shekel (8,4 millioner dollar) for en større synagoge.