Den multinasjonale teknologigiganten Intel annonserte tirsdag at selskapet planlegger å øke sin investeringene i Israel med ytterligere 18 milliarder shekel (5 milliarder dollar). Dette følger etter selskapets kunngjøring i februar om at det vil investere 4,5 milliarder dollar i sine israelske ventures i 2018. Intel Israel har i dag 11 000 ansatte. Ifølge selskapets nettsted har Intel kjøpt varer og tjenester fra lokale israelske leverandører for 10 milliarder dollar i løpet av det siste tiåret, med eksport på 50 milliarder dollar. Selskapets eksport for 2017 utgjorde 3,6 milliarder dollar. De ekstra midlene er øremerket for selskapets flaggskipanlegg i den sørlige byen Kiryat Gat. Intel forventes å motta en rekke skattelettelser og andre statlige insentiver for sin investering, som regjeringen forventes å godkjenne i de kommende ukene, skriver Israel Hayom. De ekstra investeringene vil skape 250 nye arbeidsplasser, og bidra til en teknologisk oppgradering av Kiryat Gat-anlegget, som Intel-tjenestemenn sier har en "betydelig fordel" i forhold til selskapets andre anlegg over hele verden. Et nedsatt gruppe av statsråder som har til hensikt å tilby incentiver til utenlandske investorer, har anbefalt å gi Intel et stipend på 700 millioner shekel ( 195 millioner dollar), forutsatt at det er forpliktet til å gjøre en strategisk investering i sin israelske virksomhet. "Jeg har nettopp hørt fra Intels administrerende direktør i Israel Yaniv Garty at etter to års intensiv arbeid har Intels globale ledelse akseptert vårt forslag om å utvide sin virksomhet i Israel," sier finansminister Moshe Kahlon. "Vi konkurrerte med flere land om Intels investeringer, og jeg har jobbet med å få dem til å velge oss i to år. I en uke med israelske suksesser, gjør vi igjen skritt fremover i den globale økonomien,» legger han til. "Intels valg om å fortsette å investere betydelig i Israel er et viktig uttrykk for tillit til staten Israel og dets økonomi. Intels avanserte aktiviteter i Israel støtter vår politikk for å øke eksporten og skaper kvalitetsarbeid generelt og spesielt i periferien," sier Israels økonomi og industriminister Eli Cohen.

Den multinasjonale teknologigiganten Intel annonserte tirsdag at selskapet planlegger å øke sin investeringene i Israel med ytterligere 18 milliarder shekel (5 milliarder dollar). Dette følger etter selskapets kunngjøring i februar om at det vil investere 4,5 milliarder dollar i sine israelske ventures i 2018.

Intel Israel har i dag 11 000 ansatte. Ifølge selskapets nettsted har Intel kjøpt varer og tjenester fra lokale israelske leverandører for 10 milliarder dollar i løpet av det siste tiåret, med eksport på 50 milliarder dollar. Selskapets eksport for 2017 utgjorde 3,6 milliarder dollar.

De ekstra midlene er øremerket for selskapets flaggskipanlegg i den sørlige byen Kiryat Gat.

Intel forventes å motta en rekke skattelettelser og andre statlige insentiver for sin investering, som regjeringen forventes å godkjenne i de kommende ukene, skriver Israel Hayom.

De ekstra investeringene vil skape 250 nye arbeidsplasser, og bidra til en teknologisk oppgradering av Kiryat Gat-anlegget, som Intel-tjenestemenn sier har en “betydelig fordel” i forhold til selskapets andre anlegg over hele verden.

Et nedsatt gruppe av statsråder som har til hensikt å tilby incentiver til utenlandske investorer, har anbefalt å gi Intel et stipend på 700 millioner shekel ( 195 millioner dollar), forutsatt at det er forpliktet til å gjøre en strategisk investering i sin israelske virksomhet.

“Jeg har nettopp hørt fra Intels administrerende direktør i Israel Yaniv Garty at etter to års intensiv arbeid har Intels globale ledelse akseptert vårt forslag om å utvide sin virksomhet i Israel,” sier finansminister Moshe Kahlon.

“Vi konkurrerte med flere land om Intels investeringer, og jeg har jobbet med å få dem til å velge oss i to år. I en uke med israelske suksesser, gjør vi igjen skritt fremover i den globale økonomien,» legger han til.

“Intels valg om å fortsette å investere betydelig i Israel er et viktig uttrykk for tillit til staten Israel og dets økonomi. Intels avanserte aktiviteter i Israel støtter vår politikk for å øke eksporten og skaper kvalitetsarbeid generelt og spesielt i periferien,” sier Israels økonomi og industriminister Eli Cohen.