Det israelske forsvarsteknologiselskapet Rafael Advanced Defense Systems har inngått en 1 milliard dollar avtale med Polen. "Avtalen med Polen utvikler seg, og vi er glade for at vår interceptor (raketter) ble valgt av polakkene," sier Rafaels administrerende direktør Maj. Gen Yoav Har-Even til Ynet News. Avtalen innebærer at Polen kjøper åtte Patriot-missilforsvar fra den amerikanske forsvarsleverandøren Raytheon, verdt opptil 7,6 milliarder dollar, sammen med raketter fra Israels David Sling-system, verdt rundt 1 milliard dollar. Hvis sementert vil det bli en av de største avtalene i Rafaels historie. Polen vil i mellomtiden bli den første eksportklienten til David Slings rakettene. Polen valgte den israelske raketten, som ble utviklet med Raytheon og markedsføres i verden under navnet SkyCeptor, på grunn av dens bedre ytelse sammenlignet med den amerikanske patriot-interceptoren og den betydelig lavere prisen, som bare er på 10 prosent av prisen til den amerikanske motparten - 450 000 dollar, sammenlignet med 4,5 millioner dollar.

Det israelske forsvarsteknologiselskapet Rafael Advanced Defense Systems har inngått en 1 milliard dollar avtale med Polen. “Avtalen med Polen utvikler seg, og vi er glade for at vår interceptor (raketter) ble valgt av polakkene,” sier Rafaels administrerende direktør Maj. Gen Yoav Har-Even til Ynet News.

Avtalen innebærer at Polen kjøper åtte Patriot-missilforsvar fra den amerikanske forsvarsleverandøren Raytheon, verdt opptil 7,6 milliarder dollar, sammen med raketter fra Israels David Sling-system, verdt rundt 1 milliard dollar.

Hvis sementert vil det bli en av de største avtalene i Rafaels historie. Polen vil i mellomtiden bli den første eksportklienten til David Slings rakettene.

Polen valgte den israelske raketten, som ble utviklet med Raytheon og markedsføres i verden under navnet SkyCeptor, på grunn av dens bedre ytelse sammenlignet med den amerikanske patriot-interceptoren og den betydelig lavere prisen, som bare er på 10 prosent av prisen til den amerikanske motparten – 450 000 dollar, sammenlignet med 4,5 millioner dollar.