De fleste europeiske regjeringene nekter å akseptere Jerusalem som Israels hovedstad. Under stemmegivningen i Grand Prix-finalen lørdag unnlot programlederen å si «hallo Jerusalem». Alle andre land ble introdusert med et «hallo» og navnet på landets hovedstad. Men Israel, som kan delta fordi Israel er medlem av European Broadcasting Union som sponser konkurransen, slo hardt tilbake, og den israelske artisten vant. Det betyr at neste års konkurranse vil bli arrangert i Israel for et TV-publikum som kan overstige 200 millioner. «Jeg elsker mitt land. Neste år i Jerusalem,» sa vinneren Netta Barzilai da hun takket for støtten. Den internasjonale boikottbevegelsen gjorde i forkant alt de kunne for å minimalisere Israels stemmetall. "Netanyahu og hans ministre og generaler vil ikke ha noe bedre enn for Netta Barzilai å vinne Eurovision-konkurransen," argumenterte de, ifølge magasinet «The Electronic Intifada». Den israelske venstrefløyen opprettet en kampanjeorganisasjon kalt «Zero Point.» «Eurovision Song Contest åpner i Lisboa, hovedstaden i Portugal 8. mai. Som israelske borgere mot Israels okkupasjon og apartheid, oppfordrer vi deg til å bli med i vår årlige kampanje "NULPUNKTER til Israel i Eurovision Song Contest",» skrev de. Men de europeiske TV-seerne ville det annerledes. De forholdt seg saklig til hvilken sang de like best. Det blir nok «neste år i Jerusalem». Israel har mye å feire i disse dager. Jerusalem Dagen for å feire gjenforeningen av Jerusalem ble feiret i går. Lørdag var det Grand Prix-seieren, og i dag åpner USA ambassade i Jerusalem. Og, ikke minst: I dag er Israels nasjonaldag (når vi følger vår kalender). Vi gratulerer.

De fleste europeiske regjeringene nekter å akseptere Jerusalem som Israels hovedstad. Under stemmegivningen i Grand Prix-finalen lørdag unnlot programlederen å si «hallo Jerusalem». Alle andre land ble introdusert med et «hallo» og navnet på landets hovedstad.

Men Israel, som kan delta fordi Israel er medlem av European Broadcasting Union som sponser konkurransen, slo hardt tilbake, og den israelske artisten vant. Det betyr at neste års konkurranse vil bli arrangert i Israel for et TV-publikum som kan overstige 200 millioner.

«Jeg elsker mitt land. Neste år i Jerusalem,» sa vinneren Netta Barzilai da hun takket for støtten.

Den internasjonale boikottbevegelsen gjorde i forkant alt de kunne for å minimalisere Israels stemmetall. “Netanyahu og hans ministre og generaler vil ikke ha noe bedre enn for Netta Barzilai å vinne Eurovision-konkurransen,” argumenterte de, ifølge magasinet «The Electronic Intifada».

Den israelske venstrefløyen opprettet en kampanjeorganisasjon kalt «Zero Point.» «Eurovision Song Contest åpner i Lisboa, hovedstaden i Portugal 8. mai. Som israelske borgere mot Israels okkupasjon og apartheid, oppfordrer vi deg til å bli med i vår årlige kampanje “NULPUNKTER til Israel i Eurovision Song Contest”,» skrev de.

Men de europeiske TV-seerne ville det annerledes. De forholdt seg saklig til hvilken sang de like best. Det blir nok «neste år i Jerusalem».

Israel har mye å feire i disse dager. Jerusalem Dagen for å feire gjenforeningen av Jerusalem ble feiret i går. Lørdag var det Grand Prix-seieren, og i dag åpner USA ambassade i Jerusalem. Og, ikke minst: I dag er Israels nasjonaldag (når vi følger vår kalender). Vi gratulerer.